Hlavní navigace

Technologickou vyspělost v Česku prý brzdí regulační orgány

31. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Technologickou vyspělost prý v Česku brzdí regulační orgány. Alespoň podle studie Světového ekonomického fóra (WEF), která byla připravovaná ve spolupráci s vědeckým a vzdělávacím institutem INSEAD a společností Cisco. Česko ve využívání komunikačních sítí patří na 36. místo mezi 127 zeměmi světa. Nejlépe v hodnocení dopadlo Dánsko (1. místo), Švédsko (2. místo) a Švýcarsko (3. místo). Na čtvrtém místě jsou Spojené státy americké, naopak nejhůře na tom jsou africké státy Čad (127.), Burundská…

Technologickou vyspělost prý v Česku brzdí regulační orgány. Alespoň podle studie Světového ekonomického fóra (WEF), která byla připravovaná ve spolupráci s vědeckým a vzdělávacím institutem INSEAD a společností Cisco. Česko ve využívání komunikačních sítí patří na 36. místo mezi 127 zeměmi světa. Nejlépe v hodnocení dopadlo Dánsko (1. místo), Švédsko (2. místo) a Švýcarsko (3. místo). Na čtvrtém místě jsou Spojené státy americké, naopak nejhůře na tom jsou africké státy Čad (127.), Burundská republika (126.) a Zimbabwe (125.).

WEF tvrdí, že je na tom Česko nadprůměrně dobře především v oblasti dostupnosti vědců a odborníků (5. příčka), dále exceluje v oblasti technického vzdělávání (8. místo) a penetraci mobilními telefony (9. pozice). Naopak kritické nedostatky vidí WEF v zátěži ze strany regulačních orgánů (119. místo) a v nedostatečné vládní podpoře využívání informačních technologií (103. přička). Samostatně hodnocenou kategorií byl v rámci studie také přístup obyvatel k Internetu. Podle WEF využívá v Česku Internet téměř 34,7 procent obyvatel, to odpovídá 35. místu ve světě. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).