Hlavní navigace

Telefónica O2 vzpomíná na začátky své CDMA sítě a chystá akci

29. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V posledních několika týdnech T-Mobile a Vodafone oznamují spuštění své 3G sítě na bázi UMTS v dalších a dalších českých městech. T-Mobile chce 3G síť spustit do konce roku v 30 městech, Vodafone pak v 60 městech. Telefónica O2 začala větší města pokrývat již dříve a evidentně si nechce nechat líbit, že momentálně strhává větší pozornost budováním 3G sítí její konkurence. Připomíná tedy, že již před šesti začala zákazníkům nabízet rychlé připojení přes síť třetí generace. Její marketingové…

V posledních několika týdnech T-Mobile a Vodafone oznamují spuštění své 3G sítě na bázi UMTS v dalších a dalších českých městech. T-Mobile chce 3G síť spustit do konce roku v 30 městech, Vodafone pak v 60 městech. Telefónica O2 začala větší města pokrývat již dříve a evidentně si nechce nechat líbit, že momentálně strhává větší pozornost budováním 3G sítí její konkurence. Připomíná tedy, že již před šesti začala zákazníkům nabízet rychlé připojení přes síť třetí generace. Její marketingové oddělení vyhlašuje 2. srpen dnem pokrývačů (České republiky 3G signálem).

Řeč je ale samozřejmě o CDMA síti vyhrazené jen pro datové přenosy se speciálními datovými zařízeními. Tak jako tak, na 3. a 4. srpna Telefónica O2 naplánovala akci, v jejímž rámci lze přes e-shop operátora pořídit modem Huawei E1750 za 295 korun (do vyprodání zásob, jeden modem na hlavu). Huawei E1750 umožňuje připojení přes GPRS/EDGE a UMTS. Aktuálně se prodává za 995 korun. V rámci akce k němu bude dodávána SIM karta s pěti týdny předplaceného připojení k Internetu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).