Hlavní navigace

Televize CZ zažádala o vydání licence. Rozhodnuto má být začátkem prosince

30. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová terestrická televize bude primárně určena pro Ústecký kraj, v budoucnu ale nevylučuje možnou expanzi. „Vše bude záležet na okolnostech,“ říká její ředitelka Renáta Pešková.

Nová severočeská stanice Televize CZ (Cézetko), za níž stojí někdejší šéfka Public TV Renáta Pešková, už zažádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licence pro zemské digitální vysílání (DVB-T). Pešková to sdělila serveru DigiZone.cz. Podle jejích slov už došlo také k uzavření dohody s telekomunikačním operátorem České Radiokomunikace na šíření signálu z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora. „Cézetko“ se v síti objeví spolu s Primou love, Óčkem, Pětkou a Šlágr TV.

Tipy C

K TÉMATU: Renata Pešková má v ústecké TVCZ 10% podíl. Většina patří Pavlu Hauerovi

Kdy by chtěla televize odstartovat? Ještě nemáme stanovený termín. Do konce roku bychom se ale rádi v multiplexu objevily formou nějaké promo smyčky, uvedla Pešková. Nová televize už má stanovený termín, kdy by o jejím vydání měla rozhodnout RRTV, úterý 4. prosince. „Cézetko“ se má primárně zaměřit na Ústecký kraj, ale nechce se uzavírat ani dalším regionům. V tuto chvíli bych ale předjímala něco, co nemohu odhadnout, konstatovala Pešková a dodala: Vše je ve fázi ve vývoje a záleží to na okolnostech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).