Hlavní navigace

Televizní diváci uvidí na České televizi několik pohádek v HDTV

22. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 12. 2009

Česká televize si připravila na vánoční svátky několik pořadů, které odvysílá na kanálu ČT 1 HD ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Pokud to vezmeme podle dnů, už dnes přijde na řadu přímý přenos slavnostního vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku 2009. Bude se vysílat v prime-timu, tedy hlavním vysílacím čase od 20 hodin a program naplní řada hudebníků a zpěváků.

BRAND24

Na Štědrý den odvysílá ČT 1 ve vysokém rozlišení hned několik pohádek. Půjde nejen o její hlavní tahák čtvrtečního večera, film Láska rohatá, v hlavní roli s Jiřím Mádlem a Jiřinou Bohdalovou (start je už od devatenácti hodin), ale také výpravnou pohádku Kouzla králů, kde diváci uvidí mj. dvojici Josef Abrhám a Libuše Šáfránková. Ve vysokém rozlišení se bude vysílat 25. prosince také Dům U Zlatého úsvitu. Ten Česká televize popisuje jako úsměvný pohádkový příběh z městečka Bludičkov.

Dětské diváky by měla potěšit také pohádka O království z nudlí a štěstí bez konce. Televizní film, který bude plný písniček, vypráví o princezně a třech nápadnících, nešikovném kuchaři a kouzelné nudličce poznání. Diváci zde uvidí např. Jiřího Lábuse nebo Tomáše Matonohu. Pohádka se bude vysílat 26. prosince ve 13 hodin. Také komediální povídky Trapasy, které jsou připraveny ve stejný den na dvacátou hodinu, by měly být odvysílány v odpovídající kvalitě, tedy HDTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).