Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Agora, Křtiny a Rusko–Česko

8. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 18:30 – hokejové utkání Rusko – Česko – Přímý přenos přípravného utkání na Světový pohár v hokeji z Petrohradu. Video z finále MS 2010…

  • Prima Max, 20:15 – komedie Křtiny – Hlavní postavou víkendového dobrodružství plného zmatků, omylů a překvapení je technický náměstek kartografického ústavu. Usedlý padesátník, odborník na slovo vzatý a slušný člověk, jehož neprůbojné povaze však chybí potřebná ctižádost. Naštěstí i on má svého anděla strážného v podobě své energické sekretářky. Ta totiž nemíní čekat, až podnikového ředitele odcházejícího do důchodu nahradí jako odborník sice neschopný, ovšem zdatně podlézavý náměstek. (Československo, 1981)

  • ČT art, 20:20 – drama Modrá nota – Na letním pobytu v Nohantu se v roce 1846 schází v domě baronky Dudevantové, známé spisovatelky Georg Sandové, osobnosti z řad umělců a intelektuálů. Domem zní klavír Fryderyka Chopina, který byl blízkým přítelem Sandové po dlouhých osm let. U Chopina však naplno propuká zhoubná nemoc, které za tři roky podlehne: „Umírám a ještě jsem tolik plný hudby…“ (La Note bleue, Francie, Německo, 1991)

BRAND24

  • Nova, 21:30 – komedie Machři 2 – Poté, co se Lenny se svou rodinou přestěhoval zpátky do svého rodného města, aby byl ve společnosti svých kamarádů a jejich dětí, zjišťuje, že pokud se ve vaší blízkosti vyskytují bývalí školní rváči, noví rváči, schizofrenní řidiči autobusů, opilí policajti na lyžích a 400 lidí v kostýmech, schopných vám vtrhnout bez ohlášení na večírek, je úplně jedno, kde bydlíte. (Grown Ups 2, USA, 2013)

  • ČT2, 22:15 – historické drama Agora – Píše se rok 391 po Kristu a Egypt se nachází pod nadvládou upadajícího římského impéria. Násilné, náboženské nepokoje pronikají ulicemi Alexandrie až za brány slavné městské knihovny. V jejích zdech zůstává uvězněna i vynikající astronomka a filozofka Hypatia, která je i se svými věrnými stoupenci odhodlána knihovnu bránit. (Agora, Španělsko, 2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).