Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Evropská liga UEFA, Chobotnička a Salt

29. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů.

Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • MGM, 20:00 – film Operace „Blue Sky“ - Poslední snímek oscarového režiséra Tonyho Richardsona, v němž exceluje rovněž oscarová Jessica Langeová jako svůdná, nestálá a nevypočitatelná Carla, manželka důležitého vědce a inženýra. Ten byl povolán, aby se podílel na sestrojení první atomové bomby ve Spojených státech. Romantické drama (USA, 1994)
  • Joj Plus, 20:20 – film Chobotnička - Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců, zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. Akční dobrodružný thriller (Velká Británie, USA; 1983)
  • HBO 2, 20:20 – film Salt - Jakožto agentka CIA složila Evelyn Salt (Jolie) přísahu povinnosti, cti a lásky k vlasti. Její loajalita se ale stane důvodem řady otázek poté, co ji ruský přeběhlík obviní z toho, že je ruskou špionkou. Salt se dá na útěk, během kterého využívá veškerých svých schopností a mnoholetých zkušeností v roli tajného agenta k tomu, aby unikla svým pronásledovatelům. Její snahy prokázat svou nevinu ale jen podněcují dohady o jejích skutečných motivech. Závod s časem o odhalení pravdy o její identitě pokračuje a ve vzduchu stále visí hlavní otázka: co je Salt vlastně zač? Akční krimi thriller (USA, 2010)
  • ČT 4, 20:50 – FC Schalke 04 – Athletic Bilbao - Přímý přenos čtvrtfinálového utkání Evropské ligy UEFA
  • Filmbox Plus, 22:55 – film Kronika smrti - Novinová zpráva a šokující interview s nic netušící manželkou masového vraha se stala ideálním námětem pro ekvádorského režiséra Sebastiana Cordera, již dřív oceněného za svůj debut Ratas, ratones, rateros (1999). Jak sám řekl, již dříve hledal příběh, v němž by mohl odkrýt dualitu lidské bytosti, a tento extrémní, krutý případ mu poskytl prostor pro fascinující studii člověka, v němž se skrývají dvě zcela protilehlé polohy. S motivem postavy slavného reportéra bulvární publicistiky však ve filmu sleduje přesvědčivě i druhou, neméně fascinující linii vlivu médií na veřejné mínění a osobní zodpovědnosti novináře. Krimi drama (Mexiko, Ekvádor; 2004)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).