Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Ten svetr si nesvlíkej, Hra o jablko nebo Kongo

23. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Prima Max, 20:00 – komedie Ten svetr si nesvlíkej – Spořádané soužití Ivy Janžurové a Petra Nárožného je vážně otřeseno, když se objeví zpráva o nemanželském dítěti hlavy rodiny. (Československo, 1980)

  • ČT1, 20:55 – povídka Louisa – Hrdinka příběhu Louisa je dobře situovaná manželka lékaře. Její zdánlivě spokojený život narušuje manželova nevěra, kterou řeší alkoholem. Příběh s tajemnou zápletkou a překvapivou pointou pro skvělou herečku Vilmu Cibulkovou a pro všechny diváky, kteří se chtějí trochu bát a zároveň luštit strašidelnou křížovku, napsal Ivan Klíma. (Česko, 2011)

Vilma Cibulková.

  • Nova Cinema, 21:50 – mysteriózní Kongo – Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce zase najít bohatství. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka. (Congo, USA, 1995)

ebf - partner 1

  • Nova, 22:10 – akční S.W.A.T.: Pod palbou – Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie, je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale naruší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. (S.W.A.T.: Firefight, USA, 2011)

  • ČT2, 22:30 – komediální drama Hra o jablko – Film Věry Chytilové se pokouší komediální formou zachytit podstatu neustálého sporu mezi mužem a ženou a zároveň najít odpovědi na otázku, do jaké míry je možná hra s lidskými city a kdy a jak přestává být hrou. Hrdiny příběhu jsou porodník dr. John, svobodný muž po třicítce, v soukromém životě značně sobecký, a mladá zdravotní sestra Anna Šímová, která vzdor svému na pohled ztřeštěnému chování má k životu mnohem odpovědnější přístup. John k dívce naváže, jako před tím k tolika jiným, povrchní vztah. Jeho hra na lásku se však tentokrát obrátí proti němu. (Československo, 1976)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).