Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Válka světů, drama Z pekla a První liga

1. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
1. 12. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – Válka světů - Scenárista David Koepp „adaptoval“ stejnojmenný slavný román H. G. Wellse, jehož tématem je invaze Marťanů na planetu Zemi, a jeho příběh přesunul z konce devatenáctého století do žhavé současnosti. Dělníka Raye Ferriera (Tom Cruise) trápí problémy v rodině, jejíž členové si přestávají rozumět. Na planetu Zemi se ovšem řítí nebezpečí nepředstavitelného rozsahu. Má podobu mimozemských predátorů, kteří se rozhodli naši civilizaci zlikvidovat, a jsou na to technologicky skvěle vybaveni.
  • TV Barrandov, 20:00 – Třicet jedna ve stínu - Kontroloři při náhlé inventuře zjistí, že v jedné pražské prodejně potravin chybí větší množství drahého alkoholu. Odpovědná za ztrátu je prodavačka Alena, která ví, že do lahví nalil tmavý čaj její milenec, vedoucí prodejny Vorel. Ten ji cynicky požádá, aby vzala vinu na sebe. Nešťastná žena spáchá sebevraždu. Kontrolor Dr. Kurka pochopí, že skutečného pachatele nedokáže usvědčit. Působivě natočený dramatický příběh s neobvyklou účastí anglických herců.
  • MGM, 20:00 – První liga - V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent. V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv.
  • Plus (Joj), 20:15 – Dva machři mezi nebem a peklem - Zpočátku Salud a Plata pracovali pro svého známého, ale pak se s jedním jeho letadlem zřítili do pralesa. Vyvázli bez zranění a dostali se do tábora hledačů diamantů. Seznámí se tu nejen se starým prospektorem Mattem, ale také s poměry, které výrazně ovlivňuje gangsterský boss, přezdívaný pan Ucho. Salud a Plata se rozhodnou začít sami podnikat. Seženou si staré letadlo, opraví ho a pustí se do práce. Daří se jim a dokonce si otevřou prosperující hospodu. To se ovšem nelíbí konkurenci, kterou je mocný pan Ucho.
  • Prima Cool, 22:15 – Z pekla - Špinavé, nevlídné uličky Londýna roku 1888 – drogy, prostituce, alkoholismus i pouliční zločin. Pět zbídačených prostitutek zasáhne první rána. Tělo jedné z nich je nalezeno v tratolišti krve s podříznutým krkem. Londýnem obchází strašidlo Jacka Rozparovače. Životem zmítaný inspektor Fred Abberline (Johnny Depp) přežívá den za dnem pomocí opia, aby zaplašil trýznivé vzpomínky na ztrátu ženy a dítěte. Dostane na starost vyšetřování hrůzné vraždy. Avšak brutální vrah pokračuje v děsivém rituálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).