Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: West Side Story, Hamburger Hill a Sin City: Město hříchu

26. 7. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • HBO 2, 20:25 – dramatická komedie Jonesovi - Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. Americká dramatická komedie (2009)
  • Cinemax, 21:00 – romantický muzikál a drama West Side Story - Newyorský West Side je svědkem neustálých konfliktů dvou pouličních gangů. Tryskáči a Žraloci se nenávidí a není síly, která by změnila jejich nepřátelství. Riff přivádí mezi Tryskáče Tonnyho, avšak ten se na první taneční zábavě zamiluje do Marie, sestry Bernarda, vůdce Žraloků. Ten samozřejmě nepřipouští jinou možnost, než že si Maria najde přítele mezi Portorikánci v gangu Žraloků. Málokterý muzikál byl na Broadwayi úspěšnější než West Side Story.Filmové ztvárnění proto na sebe nenechalo dlouho čekat a bylo triumfem. Americký romantický muzikál a drama (1961)
  • Nova Cinema, 21:50 – válečné akční drama Hamburger Hill - Odehrává se v květnu roku 1969, během operace Apache Snow. Malá průzkumná jednotka ze 101. výsadkové divize amerického letectva začíná s dobýváním Vietcongem obsazeného pahorku Ashu Valley. Jedenáctkrát podniknou Američané, většinou devatenáctiletí mládenci, útok, jedenáctkrát jsou krvavě odraženi. Horkokrevní yankeeové dají kopci „výstižné“ pojmenování Hamburgerový kopec, protože z nich Vietnamci při boji dělají „mleté maso.“ Když se zbytku jednotky po nadlidském úsilí a téměř dvou týdnech urputných bojů podaří prolomit obrannou linii Vietnamců, přichází rozkaz k ústupu. Strategický význam kóty totiž nebyl tak důležitý, jak se původně předpokládalo. Americké válečné akční drama (1987)
  • Film+, 23:15 – krimi thriller Válka policajtů - Režisér Olivier Marchal (sám bývalý policista) natočil příběh na základě skutečných událostí a situoval ho na slavné Nábřeží Zlatníků 36, do sídla pařížské policie. Právě tam začíná drama dvou policistů Léa Vrinkse a Denise Kleina, které kromě příslušnosti k různým útvarům – Léo pracuje pro BRI (Zásahová a pátrací brigáda) a Denis pro BRB (Brigáda pro boj s organizovaným zločinem) – dělí i rozdílný postoj k práci. Zatímco Denis usiluje především o moc a postavení, Léo patří k onomu staromódnímu typu policajtů, posedlých svou prací, kteří mají známé na obou stranách zákona a v zájmu spravedlnosti občas neváhají jeho hranici překročit. Francouzský krimi thriller (2004)
  • Filmbox Plus, 23:15 – akční krimi thriller Sin City: Město hříchu - John Hartigan (Bruce Willis), jeden z mála nezkorumpovaných policistů v tomto městě, se poslední noc své služby snaží zachránit Nancy Callahanovou, věk 11 let, z rukou Juniora (Nick Stahl) – pedofilního sadisty a sériového vraha, k tomu ovšem také nedotknutelného synáčka senátora Roarka. Hartigan uspěje, zachrání Nancy a zbaví Juniora obou jeho zbraní. Sám ale málem nevyvázne. Jeho parťák Bob, další jméno na výplatní listině vládce města Roarka, do něj vyprázdní zásobník. Americký akční krimi thriller (2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).