Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Život savců, Krokodýl Dundee, Temný úsvit a Pán draků

5. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:00 – hokejový zápas HC Slavia Praha – HC Kometa Brno – Přímý přenos utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • ČT 2, 20:00 – dokument Život savců: Potrava a myšlení – V Leakeyho výzkumném středisku na Kalimantanu žije zvláštní skupina orangutanů. Jde o zvířata, která byla zachráněna ze zajetí a vrácena zpět do volné přírody. Protože část svého života žila v našem světě a druhou část ve svém, mohla by nám pomoci zjistit, co máme společného. Je to úžasný pocit – sedět vedle orangutanů a vidět, jak jsou nám, lidem, podobní. Však také společně patříme mezi velké lidoopy. Když si uvědomíte, jak lidsky vypadají ruce samice. Jak šikovně bere věci do ruky a jak v nich drží nástroje. Jak používá mozek, aby napodobila to, co viděla dělat druhé. Dokumentární cyklus BBC (2009).
  • Dajto, 20:15 – dobrodružný film Krokodýl Dundee – Ctižádostivá newyorská reportérka Sue Charlton chce napsat článek o Australanovi Mikovi Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Vypraví se proto australského městečka Wakabout Creek, kde ji přivítá Dundeeho společník Walter Reilly, který společně s Mikem provozuje malou turistickou kancelář. V místní hospodě plné svérázných hostů jí vypráví historku s krokodýlem, samozřejmě patřičně přikrášlenou, což okolí neopomene náležitě komentovat, a vzápětí vtrhne dovnitř Mike Dundee s vycpaným krokodýlem pod paží, a než se reportérka vzpamatuje, vytáhne ji na parket a během tance a neustálého špičkování ještě stihne pěstí uzemnit muže, který si z něj utahoval. Australský dobrodružný film (1986).
  • Joj, 21:40 – válečné drama Temný úsvit – V dějinách velkých útěků těžko naleznete příběh, který by se podobal osudu Dietera Denglera, jediného Američana, jenž dokázal uniknout ze zajateckého tábora uprostřed neprostupné laoské džungle. Příběh tohoto amerického vojáka se stal předlohou pro film Temný úsvit, který natočil režisér Werner Herzog. Dieter (Christian Bale) již od dětství snil o tom, že se stane pilotem. Přání létat v oblacích se mu splnilo, když se dostal k vojenskému letectvu. Ale na své úplně první přísně tajné misi nad územím Laosu je jeho letoun sestřelen a on se ocitá v pasti džungle daleko od své jednotky. Brzy je zajat nechvalně proslulými laoskými vojáky Americké válečné drama (2006).
  • TV Barrandov, 23:30 – akční komedie Pán draků – Drak (Jackie Chan) by měl doma studovat literaturu a bojová umění, ale místo toho se poflakuje, vymýšlí vylomeniny se svým kamarádem a sem tam se zaplete do nějaké rvačky. Vede vcelku spokojený život, okořeněný řadou sportovních úspěchů, ale jen do té doby, kdy se náhodou zaplete mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty. Pak musí použít svoje bojové dovednosti, aby dokázal sebe i své okolí ubránit před všehoschopnými zločinci. Hongkongská akční komedie (1982).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).