Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Apollo 13, Wendy a Lucy, Tajemná řeka a Já, robot

4. 8. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Cool, 20:00 - historické dobrodružné drama Apollo 13 - „Nejúspěšnější neúspěšná“ akce v dějinách americké astronautiky se odehrála ve dnech 11. až 17. dubna 1970. Tehdy po pečlivých přípravách, zcela bez povšimnutí veřejnosti, která už podobné lety brala jako samozřejmost, vystartovala k měsíci posádka ve složení Jim Lovell, Fred Haise a Jack Swiger, který na poslední chvíli nahradil kvůli zdravotním potížím původního člena posádky, Kena Mattingliho. První dny letu proběhly hladce, ale pak, 13. dubna se z reproduktorů v řídícím středisku ozvalo legendární „Houstone, máme problém.“ Americké historické dobrodružné drama (1995)
  • ČT 2, 21:35 – drama a road movie Wendy a Lucy - Mladičká Wendy Carrollová (Michelle Williamsová) cestuje přes Spojené státy na Aljašku, kde si chce na léto najít práci. Cestuje starým autem, a jejím společníkem je věrná fenka Lucy. Wendy však uvízne v jednom městečku v Oregonu, protože se jí rozbije auto. Protože kvůli nákladům na opravu nemá dívka dost peněz, pokusí se pro Lucy ukrást něco v samoobsluze. Jenže prodavač ji přistihne a Wendy skončí v policejní cele, zatímco Lucy zůstane přivázaná před prodejnou. Než Wendy zaplatí pokutu a vrátí se, je pes pryč. Od té chvíle je dívčinou jedinou starostí psa najít. Wendy si poprvé s plnou vahou uvědomuje svou zodpovědnost za jinou bytost, než je ona sama. Než se s Lucy opět shledá, projde si soukromým očistcem, po kterém to už nebude tatáž Wendy. Americké drama a road movie (2008)
  • TV Nova, 22:15 – mysteriózní thriller Tajemná řeka - Jimmy Marcus (Sean Penn), Sean Devine (Kevin Bacon) a Dave Boyle (Tim Robbins) jsou přáteli už od dětství. Jejich poslední setkání však není příjemné. Sean v roli policisty vyšetřuje případ smrti Jimmyho nejstarší dcery Katie. Okolnosti její smrti jsou velice podivné a tak musí Sean vybrat z mnoha zmatených stop tu jedinou, která by vedla k objasnění případu. A pak je tu ještě Jimmyho vztek a touha po odplatě. Sean tedy stojí před velice zamotanou záhadou. Americký mysteriózní thriller (2003)
  • Prima, 22:50 – akční scifi Já, robot - Roku 2035 jsou roboti součástí každé domácnosti a všichni jim důvěřují. Kromě jednoho poněkud paranoidního staromilského detektiva, který je přesvědčený, že úmrtí, které právě vyšetřuje, způsobil právě robot. Pravda je ovšem daleko děsivější. Americko-německé akční scifi (2004)
  • TV Barrandov, 23:00 – krimi drama a thriller MR 73 - Thriller podle skutečné události je zahalen do temného roucha kruté beznaděje a bezpráví. Kriminální policista Louis Schneider alkoholem řeší těžkou havárii své ženy. V opilosti unese autobus, je zatčen a je mu odebráno vyšetřování čtyř brutálních vražd bohatých žen. Zbaven policejní hodnosti, nezbývá mu nic jiného, než vzniklé problémy řešit po svém. Francouzské krimi drama a thriller (2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).