Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Babí léto, Na východ od ráje a Tři dny ke svobodě

6. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – film Člověk proti zkáze - V roce 1989 natočil režisér Štěpán Skalský film o posledních letech života Karla Čapka. Ačkoliv je film pojat jako drama rodinné, v němž významné postavení mají lidské vztahy, v jeho celkovém vyznění převažuje rozměr společenský. Lze jej také nazvat Čapek proti zkáze – proti nastupujícímu fašismu, proti ohrožení křehkých demokratických svobod, proti neblahým rysům české národní povahy. Film je jakousi mozaikou událostí a vztahů, které na Karla Čapka působily a které se mu v době jeho nemoci v horečnatých snech a ve vzpomínkách vracejí. Drama (Československo, 1989)
  • HBO, HBO HD; 20:00 – film Tři dny ke svobodě - Život se zdá být pro Johna Brennana (Russell Crowe) perfektní až do chvíle, kdy je jeho žena Lara (Elizabeth Banks) zatčena kvůli vraždě, kterou údajně nespáchala. Tři roky, než padne rozsudek, se John snaží udržet rodinu pohromadě, vychovává jejich syna Luka (Ty Simpkins) a učí na univerzitě. Mezitím usilovně pátrá po každém dostupném důkazu, aby dokázal, že je jeho žena nevinná. Romantický krimi thriller (USA, 2010)
  • Cinemax, 20:00 – film Další čtyři roky - David Holst byl několik let předním kandidátem na příštího švédského premiéra. Nicméně, díky nečekanému obratu ve volbách, musel další čtyři roky v ústraní vyčkávat na svou další příležitost. Absolutně na dně se David přesouvá z jednoho nudného a nesmyslného politického zasedání na druhé. Jeho život se však brzy změní. Ženatý politik se totiž znovu zamiluje, ovšem tentokrát a k vlastnímu překvapení, do muže. Romantická komedie (Švédsko, 2010)
  • ČT 2, 21:50 – film Na východ od ráje - Americký film Elii Kazana je adaptací stejnojmenného románu Johna Steinbecka. Vypráví o životě kalifornského farmáře Adama Traska a jeho dvou synů. V moderním zpracování biblického příběhu Kaina a Abela se odhaluje princip dobra a zla, pravých citů a pokrytectví. Puritánský Aron vychovává své syny vždy v duchu Písma. Matku chlapci nikdy nepoznali a otec vždy tvrdil, že zemřela. Drama (USA, 1955)
  • ČT 1, 21:55 – film Babí léto - Tragikomický příběh mladého pětasedmdesátníka, věčného snílka, pábitele a recesisty (Vlastimil Brodský), který na rozdíl od své milované, ustarané maželky (Stella Zázvorková), se odmítá smířit s údělem rezignujícího stáří a žije svůj život jako nikdy nekončící výzvu, v níž každý den se pro něho stává báječnou příležitostí k novému dobrodružství. Spolu se svým věrným a oddaným kamarádem z operety přenáší divadelní role do života a splňuje si tak své nesplněné sny. Vystupuje jako emeritní člen Metropolitní operety, který kupuje zámky, jako revizor, horolezec a dobrodinec. Dramatická komedie (Česko, 2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).