Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Báječná léta pod psa, Další rok a Propast

21. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 14:00 – české drama Pasáček z doliny – Baladický příběh z beskydských vrchů se odehrává v létě 1947. Zaostalý vesnický chlapec žije ve světě dědečkových pohádkových vyprávění, realita těch časů však není ani trochu pohádková. Český film (1983).
  • ČT 1, 20:00 – česká komedie Báječná léta pod psa – Příběh složitého dospívání citlivého chlapce Kvida vznikl podle stejnojmenného románu Michala Viewegha. Nostalgická komedie ze života jedné svérázné české rodiny se opírá především o atraktivní téma: šedá léta „reálného“ socialismu jsou totiž pro mnohé pamětníky zároveň šťastnou dobou jejich mládí či puberty. Dějová linie se soustřeďuje především na trampoty Kvidova otce, excentrického dříče s vysokoškolským diplomem, kterého jeho úsilí zabezpečit rodinu bez ztráty důstojnosti dovede téměř až k šílenství. Český film (1997)
  • ČT art, 20:20 – drama Další rok – Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Britský film (2010)
  • Prima, 20:15 – animovaný film Tintinova dobrodružství – Mladý reportér Tintin objeví model lodi, který v sobě ukrývá nebezpečné tajemství. V doprovodu svého psa Filuty, starého mořského vlka kapitána Haddocka a dvojice nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece procestuje Tintin celý svět ve snaze najít vrak bájné lodi Jednorožec, který by ve svém nitru mohl skrývat klíč k obrovskému bohatství, ale i prastarou kletbu. Americký animovaný film (2011)
  • ČT 2, 21:40 – dobrodružný film Propast – Americká jaderná ponorka se nedaleko Kuby málem srazí s neznámým tělesem, které se v oceánu pohybuje obrovskou rychlostí. Po následném nárazu do útesu ponorka ztroskotá v hlubinách. Americké námořnictvo nemůže kvůli bouři poslat na místo záchranná plavidla, a tak požádá o pomoc pracovníky nedaleké podmořské vrtné věže Deepcore. Předák Bud Brigman se svými lidmi má zjistit, zda někdo na ponorce přežil. Musí strpět přítomnost několika vojáků, jimž velí fanatický poručík Coffey, a také svou manželku Lindsay, se kterou se rozvádí. Ukáže se, že propast vedle mořského útesu ukrývá tajemství, které nepochází z planety Země. Americký film (1989)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).