Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Češi na semifinále Davis Cupu, Dana Zátopková a X-Men

16. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

ČT 4, 15:40 - semifinále Davis Cupu Argentina – Česko – Přímý přenos druhého dne semifinále tenisového Davis Cupu s českou účastí.

HBO, HBO HD; 20:00 – akční dobrodružný scifi thriller X-Men: První třída - Dějově se vrací ještě před film X-Men Origins: Wolverine a odehrává se v polovině minulého století. V době, kdy mladý Charles Xavier (James McAvoy) a Erik Lensherr (Michael Fassbender) byli velmi blízcí přátelé a teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. V době studené války, kdy společně s dalšími mutanty museli čelit největší hrozbě, jakou kdy zatím lidstvo poznalo. Proč se ale z nejlepších přátel stali nepřátelé na život a na smrt? Co předcházelo okamžiku, kdy se z Charlese stal Profesor X a z Erika Magneto? Válka mezi X-Meny a Bratrstvem začíná! Americký akční dobrodružný scifi thriller (2011)

CS Film, 20:00 – komedie Bílá paní - Ve vsi Komonice, ležící pod stejnojmenným hradem, dojde k zázraku. Krásná Perchta zvaná Bílá paní komonická vystoupí jednoho dne z obrazu, vyhoví prosbám výměnkářky Blažkové a zařídí jí v chalupě vodovod. Té noci totiž navštívila hrad skupina místních trochu podnapilých občanů, kteří vedli právě spor o to, zda Bílá paní opravdu za úplňkových nocích chodí po hradě. Kastelán Pupenec vyluštil nápis na obraze Věř, ale komu věříš, měř a formulku vyslovil nahlas. Jako jediný pak byl svědkem Perchtina počínání. Československá komedie (1965)

KL24

ČT 2, 20:05 – dokument Kde se tady beru? - Nadcházející devadesátiny Dany Zátopkové jsou i nedožitým jubileem jejího manžela Emila Zátopka. Výjimečnost a osudovost jejich vztahu jako by předurčilo i společné datum narození – 19. září 1922. Emil Zátopek je, a navždy zůstane, jednou z největších postav sportovní historie. Proto Dana, ač sama olympijská vítězka v hodu oštěpem, dvojnásobná mistryně Evropy a bývalá světová rekordmanka, žila tak trochu v jeho stínu.

Prima family, 22:10 – akční thriller a komedie Pravdivé lži - Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi… jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? Americký akční thriller a komedie (1994)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).