Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Chaplin versus Keaton, Slunce, seno, jahody nebo Slunce rošťáků

14. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní denpřed televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 15:10 – Naděje má hluboké dno – román Jaromíry Kolárové, jehož televizní adaptaci nyní uvidíte, líčí životní osudy sedmdesátnice paní Dlaskové, která se na začátku příběhu ocitá v situaci, kdy má odejít na operaci. Tato nelehká situace vybízí k životní rekapitulaci: její stárnoucí sklerotický manžel není otcem jejího syna, skutečný otec byl zastřelen v květnových dnech 1945. Paní Dlasková tento fakt před rodinou celý život tajila…

  • Nova, 20:20 – komedie Slunce, seno, jahody - do jihočeských Hoštic přijíždí student vysoké zemědělské Šimon Plánička. Má nastoupit v místním JZD na brigádu a současně v praxi prověřit svůj experiment na téma „dojivost krav v závislosti na kultuře prostředí“. Vedení JZD však o tom nechce ani slyšet. Šimon se tak musí poohlédnout po jiné krávě. Tu má pouze farář Otík.

  • ČT2, 22:10 – krimi Slunce rošťáků – zajištěný Denis Farraud býval kdysi lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když ho svrbí dlaně. Jeho bistro stojí přímo proti bance. Nabídku na „kšeft“ dostává od mladého gangstera Beckleyho, který si chce splnit svůj dávný sen. Svou akci chtějí provést sami, bez šéfa zdejšího podsvětí, kterému Farraud již dlouho leží v žaludku.

BRAND24

  • Prima Max, 22:20 – akční Krvavá pomsta - tajemný cizinec Ryder přijíždí do malého texaského městečka na pohřeb svého indiánského přítele. Zjišťuje, že za jeho smrtí stojí místní podnikatel Reno, který městečku vládne tvrdou rukou. Ryder pomůže městu zbavit se Rena a zároveň se pomstí muži, který ho chtěl před časem zabít.

  • ČT art, 23:20 – dokument Chaplin versus Keaton - dojemný tulák s buřinkou a muž s kamennou tváří. Jaký měli mezi sebou vztah a jak se lišily jejich životní cesty? Francouzský dokument Postavy věčného tuláka i kamenně vážného Friga znamenají pro řadu generací filmových i televizních diváků jediné: záruku zábavy a smíchu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).