Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Domácí péče, Jak vycvičit draka 2 a restaurovaný Baron Prášil

1. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: RTVS
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 11:00 – pohádka RumplCimprCampr – Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Té zemičce vládne král a jeho moudrá choť. Anebo je tomu naopak? Ať je to tak či onak, každopádně oba by už rádi viděli, aby se jejich jediný syn a následník trůnu, princ Hubert, konečně oženil a ujal vlády. Jenomže Hubert si ne a ne vybrat nějakou tu movitou princeznu. (Česko, 1997, podle knihy Jana Wericha)

  • Prima, 11:55 – animák Jak vycvičit draka 2 – Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. (How to Train Your Dragon 2, USA, 2014)

  • ČT1, 20:00 – komediální drama Domácí péče – Obětavá zdravotní sestra Vlasta (Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů (Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce (Zuzana Krónerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu… (Česko, 2015)

ebf - partner 1

  • ČT2, 20:00 – fantastický film Baron Prášil – Novodobý astronaut Toník přistane na Měsíci, kde se setká se zvláštní společností. Patří k ní Cyrano z Bergeracu, hrdinové verneovky Do Měsíce, ale především chvástavý Baron Prášil. Všichni jej srdečně vítají se sklenkou vína a přejí si, aby domnělý Měsíčňan poznal kouzlo života na Zemi. Nejslavnější dobrodružství ve světě fantazie v poetické komedii režiséra Karla Zemana – restaurovaná verze. (Československo, 1961)

  • Prima Max, 20:15 – romantický film Dopisy pro Julii – Vyprávění o jiskřivé mladé lásce a také o vzkříšení lásky zdánlivě dávno ztracené. Když mladá Američanka Sophie přicestuje do italské Verony, setkává se tu se skupinou dobrovolníků. Jejich prací je odpovídat na dopisy, které toužící ženy vkládají do mezer ve zdech starobylého domu, jenž byl podle pověstí svědkem vášnivé a tragické lásky Romea a Julie. Právě tady Sophie objeví dopis napsaný před padesáti lety a tento okamžik jí změní život. (Letters to Juliet, USA, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).