Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: finále britského X Factoru, Vzhůru do oblak a Souboj titánů

9. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – historické válečné drama Hvězda zvaná Pelyněk - Květen roku 1918: v rumburských posádkových kasárnách jsou ubytováni navrátilci z ruského zajetí. Za jejich věrnost rakouské armádě jim byla přislíbena týlová služba. Důstojníci i mužstvo se baví v místním kabaretu, když přichází rozkaz povolávající zálohy na italskou frontu. Pokus o vzpouru je potlačen a pět organizátorů je v posledních měsících války popraveno. 81. film Martina Friče je důstojným vyvrcholením celoživotního snažení největšího z profesionálů českého filmu. Československé historické válečné drama (1964)
  • Prima family, 20:00 – animovaná dobrodružná komedie Vzhůru do oblak - Vzhůru do oblak je příběh o 78letém prodejci balónků Carlovi Fredricksenovi, který si konečně splní celoživotní sen o dobrodružstvích, když na svůj domek přiváže tisíce balónků a odletí s ním do divočiny Jižní Ameriky. Až příliš pozdě ale zjistí, že se k němu potají připojil i původce jeho nejhorších nočních můr: nadšený osmiletý průzkumník divočiny jménem Russell. Jejich společná pouť do ztraceného světa, v němž se setkávají s všemožnými zvláštními, exotickými a překvapivými postavami, je plná humoru, emocí a obrovsky nápaditých příhod. Současně se jedná o výroční desátý film studia Pixar. Americká animovaná dobrodružná komedie (2009)
  • Prima Cool, 20:00 – dobrodružné fantasy Souboj titánů - Perseus, syn boha Dia a pozemské krásky je nevědomky zatažen do intrik žárlivé Diovy manželky Héry a více či méně malicherných konfliktů ostatních bohů. A tak Perseus na své cestě za štěstím (a krásnou Andromedou) musí překonat nejen mýtické nestvůry, včetně Gorgony Medusy, ale i lidské vrtochy božských vládců Olympu. Americké dobrodružné fantasy (1981)
  • ITV 1 HD, 20:40 – vyhlášení vítěze britské verze pěvecké soutěže X Factor - Dermot O'Leary odhalí výsledky závěrečného veřejného hlasování. Každý z finalistů má velký potenciál stát se vítězem a vydat okamžitě svůj první singl. Přidejte se přibližně k 12 tisícům lidí, kteří budou tento ceremoniál sledovat živě v Manchester Central. Můžete se těšit i na hvězdy, jako jsou Rihanna, Emeli Sande a One Direction. Chybět nebudou ani porotci Gary Barlow, Nicole Scherzinger, Tulisa a Louis Walsh.
  • Nova, 22:55 – romantické drama a thriller Velmi nebezpečné známosti - Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Americké romantické drama a thriller (2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).