Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: finále Talentu, Město a Spalovač mrtvol

8. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – drama a horor Spalovač mrtvol - Konec 30. let: pan Karel Kopfrkingl je obětavý zaměstnanec pražského krematoria a vzorný otec rodiny, který důsledně dbá o řádný chod domácnosti a všestrannou výchovu svých dětí. Rád předčítá ze své oblíbené knihy o Tibetu. Tíživá atmosféra napjaté doby násobí všeobecný strach. Kopfrkingl spolupracuje s nacistickými okupanty a s obludnou samozřejmostí se zbavuje všeho nebezpečného ve svém okolí, i členů vlastní rodiny. Jeho velká a nebezpečná kariéra začíná. Životní role Rudolfa Hrušínského a ve všech složkách nejdůsledněji realizovaný titul z filmografie Juraje Herze. I když se Spalovač mrtvol nemohl po dlouhá léta objevit ani v kinech, ani v televizi, sotva lze tento titul pominout ve výčtu nejhodnotnějších českých filmů. Československé drama a horor (1968)
  • Prima, 20:15 – show Česko Slovensko má talent – Velké finále - Vrcholný okamžik je tu! Finále čtvrté série nejúspěšnější talentové show! Již dnes rozhodnete, kdo z finalistů vyhraje 100 000 eur, auto, zájezdy v hodnotě 350 000 Kč a možnost vystoupit před Simonem Cowellem. Zábavná show (2013)
  • ČT art, 20:50 – rakouské drama Lurdy - Christine je téměř celý život připoutána na invalidní vozík. Tím, že se cítí být sama, vydá se na výlet do Lurd, ikonického města poutníků v Pyrenejském pohoří. Jednoho rána se probudí zdánlivě vyléčená. Film Lurdy je krutým příběhem. Nemocní lidé z celého světa přichází na toto posvátné místo s vírou, že získají zpět své zdraví, protože Lurdy jsou považovány za místo zázraků, nadějí, pokoje a uzdravení. Rakouské drama (2009)
  • ČT 2, 21:55 – thriller Sedm - Sedm smrtelných hříchů… a právě tolik sadistických trestů. Brad Pitt a Morgan Freeman v americkém detektivním thrilleru nominovaném na Oscara. Americký thriller (1995)
  • Nova, 22:05 – krimi drama a thriller Město - Doug stojí v čele bandy nelítostných bankovních lupičů a chlubí se tím, že vždy dosáhne toho, co chce. Jenže poslední akce se pořádně zkomplikuje a jako rukojmí jsou nuceni vzít sebou manažerku Claire. Dívku posléze bez úhony propustí, ale šéf lupičů si uvědomí, že se do ní zamiloval a vyhledá ji. Jenže netuší, že jeho láska se stane klíčem bostonské FBI, která se delší dobu snaží bandu dopadnout, a navíc má pro ni velkou slabost agent FBI. Americké krimi drama a thriller (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).