Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Gladiátor, LA Clippers Dance Squad a Princ z Persie

5. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: E!
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT Sport, 10:30 – Veslování: 103. Primátorky Skupiny ČEZ – Přímý přenos 103. ročníku tradičního českého veslařského závodu.

  • E!, 13:00 – LA Clippers Dance Squad – Na každém zápase amerického basketbalového týmu LA Clippers povzbuzují hráče i publikum vášnivým tancem roztleskávačky. Jsou to vytrénované, sehrané profesionálky, které dokáží rozhýbat celý stadion a za každým jejich pohybem je poctivá dřina, hodiny strávené ve studiu a přirozená soutěživost. Kdo jsou tyto ženy? Jak balancují svá zaměstnání a tvrdé taneční tréninky? Jsou před vystoupením nervózní? Je kontakt s hráči zapovězený, nebo dochází k výjimkám?

  • ČT 1, 20:00 – Lidice – Příběh Lidic je příběhem obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou náhod připletli do cesty dějinám. Nabízí pohled na tragický osud Lidic za 2. světové války z neobvyklé perspektivy. Přibližuje osudy obyvatel skrz mezilidské vztahy, a to zejména lásku, která stojí na začátku celého příběhu. (Česko, Slovensko, 2011)

KL24

  • Prima Cool, 20:00 – akční film Princ z Persie: Písky času – Epické dobrodružství zasazené do tajuplné Persie. Líný princ i přes váhání spojí síly se záhadnou princeznou a spolu bojují proti temným silám, aby ochránili starověkou dýku, která může osvobodit „Písky času“ – dar od bohů, který může vrátit čas a umožnit jejímu vlastníkovi vládnout světu. (Princ of Persia: The Sands of Time, USA, 2010)

  • ČT 2, 21:30 – historický film Gladiátor – Římský generál Maximus opět dovedl své legie k vítězství na bitevním poli. Válka je vyhrána a Maximus si nepřeje nic jiného než se vrátit k ženě a svému synovi. Umírající vládce Marcus Aurelius pro něj ale má ještě jeden úkol. Žádá ho, aby se ujal vlády. Commodus, dědic trůnu, žárlí a nařizuje Maximovu popravu, včetně jeho rodiny. (Gladiator, USA, Velká Británie, 2000; režie: Ridley Scott; hraje: Russell Crowe)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).