Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Lidice, Nájemní vrazi a Terminátor 2: Den zúčtování

25. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
25. 3. 2012

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit nedělní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Spektrum, 19:00 – Deratizátor - Billy Bretherton je bláznivý chlapík s ještě bláznivějším módním vkusem. Vrhá se vstříc smrtelně jedovatým hadům, aligátorům a dalším podobným nevítaným návštěvníkům bytů, domů, zahrad a dalších míst, aby ochránil místní obyvatele.
  • HBO, HBO HD; 20:00 – film Lidice - Příběh Lidic, je příběhem obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou náhod připletli do cesty dějinám. Podle scénáře Zdeňka Mahlera, oceněného cenou Sazky v r. 2007, nabízí pohled na tragický osud Lidic za 2. světové války z neobvyklé perspektivy. Přibližuje osudy obyvatel Lidic skrz mezilidské vztahy, a to zejména lásku, která stojí na začátku celého příběhu. Jde o velkofilm plný emocí, který poukazuje na to, jak zdánlivé maličkosti mohou změnit chod dějin a způsobit tragédii. Válečné historické drama (Česká republika, Slovensko, Polsko; 2011)
  • Prima family, 21:10 – film Terminátor 2 - Deset let po neúspěšném pokusu zabít Sarah Connorovou, matku budoucího vůdce lidstva ve válce proti strojům, se do Los Angeles vrací z budoucnosti nový Terminátor, typ T-1000, aby zlikvidoval už narozeného Johna Connora. Dospělý Connor v roce 2029 na svoji ochranu posílá do minulosti druhého terminátora T-800. Oba stroje nezávisle na sobě pátrají po malém Johnovi. Chlapec zjišťuje, že T-800 je naprogramován na jeho ochranu a s jeho pomocí osvobodí svou matku z psychiatrického ústavu, kde je léčena z údajné schizofrenie. Akční scifi thriller (USA, Francie; 1991)
  • Nova Cinema, 21:45 – film Nepohodlný - Nepohodlný byl natočen podle románu bývalého příslušníka britské zpravodajské služby, nyní světoznámého autora špionážních bestsellerů, Johna le Carrého. Režisérem thrilleru je Fernando Meirelles, který má na svém kontě nominaci na Oscara (za režii filmu Město Bohů). Hlavní role ztvárnili Ralph Fiennes (nominovaný na Oscara za Anglického Pacienta a Schindlerův Seznam) a stále oblíbenější herečka Rachel Weisz. Romantické mysteriózní drama (Velká Británie, Německo; 2005)
  • Nova, 23:05 – film Nájemní vrazi - Robert Rath je profesionální vrah. Při plnění jedné zakázky narazí na konkurenta – ambiciózního mladého zabijáka Miguela Baina, který má spadeno na tutéž oběť. Od té doby se s Miguelem setkává všude – jakoby ho jeho mladší kolega vyzval na souboj o místo toho nejlepšího. Další Rathovou zakázkou je mladá hackerka Electra, která ukradla přísně tajná data a má v úmyslu je výhodně prodat. I zde ale Roberta očekává Bain a z Ratha lovce se stává Rath obět. Spojí se s Electrou a společně Bainovi unikají. Rozhodující duel, v němž se o slovo přihlásí i Rathova minulost, je však teprve čeká. Akční krimi thriller (USA, Francie; 1995)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).