Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Pokání, Gran Torino a Dnes neumírej

31. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – historické drama Jan Hus (3/3) – Výjimečná osobnost Mistra Jana Husa a synové Karla IV., bratři Václav a Zikmund, ve středověkém dramatu o smyslu pravdy a oběti nejvyšší. Premiéra závěrečné části třídílného filmu České televize o jednom z nejvýznamnějších Čechů historie. Česko-německo-francouzské historické drama (2015)

  • ČT 2, 20:00 – akční dobrodružný film Dnes neumírej – Svět se mění. James Bond naštěstí zůstává stejný. Britsko-americký akční dobrodružný film (2002)

KL24

  • CS Film, 20:00 – komedie Když rozvod, tak rozvod – O rozvodu, který snad ani rozvodem nebyl… Bodrý a činorodý pokrývač má talent komplikovat věci sobě i svému okolí. Československá komedie (1982)
  • Prima love, 20:15 – válečné drama Pokání – Třináctiletá Briony má příliš bujnou fantazii a její neuvážené nařknutí zahradníka ze znásilnění změní život hned několika lidem. Její starší sestra ho totiž bezhlavě milovala a po jeho uvěznění zavrhla celou rodinu. Lítost nad svým činem Briony později vylíčí v románu Pokání. Je však otázkou, co je skutečnost a co pouhá fikce. Francouzsko-britské válečné drama (2007)

  • Nova Cinema, 21:45 – krimifilm Gran Torino – Zahořklý veterán z Korejské války Walt Kowalski přišel o svou milovanou manželku a se svými syny i jejich rodinami si nerozumí. Je naštvaný na všechno a na všechny a již jen v tichosti dožívá zbytek svého života. Vše se změní jednu noc, když se někdo pokusí ukrást jeho Gran Torino. Americko-německý krimifilm (2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).