Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Sestřičky, Transformers a Kráska v nesnázích

17. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1, 15:55 – komediální drama Sestřičky – Mladá začínající zdravotní sestřička je po maléru v nemocnici (do internátu si přivedla tajně chlapce) přeložena do venkovského zdravotního střediska. Zde musí společně se starým lékařem a svéráznou zdravotní sestrou v drsném prostředí zanedbaných míst padesátých let objíždět vesnice a samoty. (Československo, 1983, Karel Kachyňa)

  • Nova, 16:00 – rodinný film Na pytlácké stezce – Malý Vašek Straka nechce jet s rodiči k moři do Bulharska, a proto si vymyslí plán: před odjezdem uteče a sám se tajně vypraví za dědečkem, hajným na Šumavě. Z toho je samozřejmě velký průšvih, ale nakonec má Vašek vyhráno. Druhá část volné trilogie Pod Jezevčí skálou a Za trnkovým keřem. (Československo, 1979)

ČT 2, 20:00 – western Souboj u El Diablo – Bývalý vojenský zvěd zachrání v poušti před indiány ženu. Dopraví ji do bezpečí k jejímu manželovi a ukáže se, že ji kdysi unesli Apači. Po roce zajetí ji vysvobodili bílí vojáci, avšak ona později z neznámého důvodu zase utekla do rezervace. Její manžel ji proto zapudí. (Duel at Diablo, USA, 1966)

Nova Cinema, 20:00 – akční sci-fi Transformers – Prakticky odnepaměti ve vesmíru zuří válka dvou vyspělých mimozemských civilizaci, „hodných“ Autobotů a „zlých“ Decepticonů. Doposud se nám vyhýbala, ale když tito vyspělí mechanoidi objeví na Zemi zdroj energie, jehož ovládnutí může jedné či druhé straně přinést konečné vítězství, promění se naše planeta v bojiště. (Transformers, USA, 2007)

KL24

ČT 1, 21:35 – komedie Kráska v nesnázích – Stejnojmenná báseň Roberta Gravese inspirovala Jana Hřebejka a Petra Jarchovského k vytvoření milostného příběhu mladé ženy řešící dilema lásky ke dvěma mužům. (Česko, 2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).