Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Hobit: Bitva pěti armád, Dobrý voják Švejk nebo Vesničko má středisková

17. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • ČT2, 10:40 – hokej: Švédsko–Česko – Přímý přenos utkání hokejového turnaje o Pohár Prvního programu komentují Robert Záruba a David Pospíšil. Ve studiu EHT jsou Jiří Hölzel, Milan Antoš a Marek Sýkora.

  • Nova Cinema, 13:00 – thriller Vertical Limit – Miliardář Elliot Vaughn není zvyklý prohrávat. Nejnebezpečnější himalájský štít K2 ho před čtyřmi lety málem připravil o život, ale on se přesto vrátil s ještě větší výpravou. Při novém pokusu o zdolání nepřístupného vrcholu však hora znovu ukázala svou odvrácenou tvář. Na záchranu mají lidé ze základního tábora necelých čtyřiadvacet hodin, než extrémní vysokohorské podmínky způsobí edém plic. (USA, Německo, 2000)

  • Prima Max, 20:15 – fantasy Hobit: Bitva pěti armád – Film uzavírá epické dobrodružství Bilba Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel. (Hobbit: The Battle of Five Armies, USA, Nový Zéland, 2014)

  • Prima, 20:15 – hudební film Noc na Karlštejně – Na hrad Karlštejn nesmí žádná žena! Přesto se zamilované Daniele Kolářové a neméně zamilované Janě Brejchové podaří přes přísný královský zákaz strávit na Hradě jednu noc v přestrojení. Film vznikl podle stejnojmenné divadelní hry, kterou v roce 1884 napsal Jaroslav Vrchlický. (Československo, 1973)

  • Jednotka, 20:30 – pohádka Anjel Pána – Je časné ráno, v předvečer Štědrého dne, a celé nebe se chystá na velkolepé oslavy Ježíškových narozenin. Jen jeden anděl jakoby tu byl navíc a jakoby se každému jen pletl pod nohy – Petronel, paličatý nešika a přetrhdílo. Na co sáhne, to zkazí, ale přitom nikdy nepřizná svoji chybu. Zakrátko si proti sobě poštve všechny svaté. (Anděl Páně, Česko, 2005)

UX DAy - tip 2

  • Nova, 20:20 – komedie Vesničko má středisková – Můžete se tu setkat se svérázným a okouzlujícím doktorem Skružným, řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho závozníkem, mentálně zaostalým Otíkem, žárlivým hrubiánem Turkem, jeho ženou Janou a jejím milencem, zootechnikem Kašparem, akademickým malířem Rybou a řadou dalších postaviček obývajících střediskovou obec Křečovice. (Československo, 1985)


  • ČT1, 21:25 – komedie Dobrý voják Švejk – V první části se můžete setkat s Josefem Švejkem, pražským obchodníkem se psy, a sledovat jeho osudy už od chvíle, kdy je po sarajevském atentátu zatčen, vyšetřován a po čase přes diagnózu notorického blba povolán do armády. (Československo, 1956)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).