Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: The Doors, 96 hodin, Sběratel polibků a Vratné lahve

3. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Doma, 20:00 – komedie Vratné lahve - Snímek podle scénáře Zdeňka Svěráka. Hrdinou příběhu je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. „Nová verze scénáře se víc točí kolem hlavní postavy a jeho rodiny. Táta zapojil do příběhu osobní zkušenost s podzimem života a teď to funguje – je to osobní, pravdivé a je to smutnoveselé,“ charakterizuje obnovený projekt filmu Vratné lahve režisér a producent Jan Svěrák. Česká komedie (2006)
  • Markíza, 20:20 – akční krimi 96 hodin - Dospívající dcera (Maggie Graceová) bývalého agenta tajné služby, teď osobního strážce (Liam Neeson), cestuje s kamarádkou do Paříže. Hned v první den jsou obě unesené albánskými obchodníky s bílým masem. Otec, který ví, že místní policie mu nepomůže, díky nenápadným indicie okamžitě vyráží do Francie po stopách syrových zločinců. Najít svou dceru. Za každou cenu. Někdo toho bude litovat. On ne. (Zdroj: ČSFD) Francouzsko-americké akční krimi (2008)
  • Nova Cinema, 21:45 – krimi thriller Sběratel polibků - Osm unesených žen. Všechny jsou krásné, mají talent a hrozí jim smrtelné nebezpečí. Tři už byly brutálně zavražděny, ostatní může ještě zachránit detektiv Alex Cross, s pomocí lékařky Kate McTiernanové. Jí jediné se totiž podařilo maskovanému psychopatovi, který si říká Casanova, uniknout. Mezi unesenými dívkami je také Alexova neteř Naomi a čas utíká. V sázce je úplně vše, protože „sběratel“ je mimořádně nebezpečný protivník. Americký krimi thriller (1997)
  • Prima family, 22:25 – akční drama Alexander Veliký - Historický velkofilm ukazuje celý Alexandrův život. Od dospívání, které bylo naplněno sny o slávě a dobrodružství, až po jeho osamělou a mystickou smrt. Od bouřlivého vztahu s rodiči – mocný král a královny předurčili svého syna jako následníka trůnu za každou cenu, až po chvíle, kdy vyburcoval své společníky i vedl obrovskou armádu přes vyprahlá válečná pole v Persii i přes zasněžené vrcholky indických hor. Film je kronikou Alexandra Velikého a jeho cesty stát se žijící legendou, muže, který byl hnán myšlenkou, že moc je sílou osudu. Britsko-americké akční drama (2004)
  • ČT 2, 0:55 – životopisné drama The Doors - Kontroverzní americký režisér Oliver Stone (nar. 1946) se proslavil především volnou trilogií o vietnamské válce a jejích následcích, za jejíž úvodní dva filmy Četa (1986) a Narozen 4. července (1989) dostal Oscary za režii. Před dokončením trilogie (snímkem Nebe a země – 1993) obrátil svou pozornost trochu jiným směrem. Natočil drama o jedné ze stěžejních rockových kapel šedesátých let The Doors (1991), v němž se věnoval především osudům její vůdčí osobnosti, zpěváka, textaře a básníka Jima Morrisona. Americké životopisné drama (1991)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).