Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Ucho, nový Robin Hood, Šuani a Capote

21. 10. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:00 – HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha – Přímý přenos utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • Film Europe Channel, 19:20 – dobrodružný snímek Šuani - Příběh nás zavádí do období francouzské revoluce, kdy proti republikánům a jejich přívržencům povstali zastánci krále. Události v zemi nabírají rychlý spád. Privilegia aristokracie byla zrušena, a v roce 1789 bylo vydáno „Prohlášení práv člověka a občana“. Majetek katolické církve je zabaven, a vznikají francouzské departementy. Král Ludvík XVI. uprchl do Varenne, kde je začas zajat, a v roce 1793 popraven. V té době povstali na západě země proti republice Šuani. Philippe Noiret hraje hraběte de Kerfadeca, který je příslušník šlechty, členem Šuanů. Kolem něj se shromažďují lidé mu oddaní a zastánci monarchie. Ovšem i mezi jeho blízkými se najdou lidé, kteří smýšlí naopak, a jsou pro republiku. Dobrodružný film (1988)
  • CS Film, 20:00 – psychologické drama Ucho - Náměstek ministra a jeho žena byli pozváni na oficiální vládní recepci. Při návratu zjistí, že nemají klíče. Už si zvykli, že jsou neustále sledováni a odposloucháváni, ale tentokrát se děje něco mimořádného. Muž si uvědomuje, jak vratké je jeho postavení a propadne panice. Manželská hádka odhalí vážnou krizi vzájemného vztahu a bezvýchodnost jejich situace. Všudypřítomné ,,ucho" poslouchá a zaznamenává… Film byl uveden do kin až počátkem roku 1990. Teprve po letech měli diváci příležitost poznat, jak působivá obžaloba totalitního systému byla napsána a natočena ještě před normalizační érou. Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý plně využili nabízející se velkou hereckou příležitost, škoda, že se o tom tak dlouho nesmělo nic vědět. Československé psychologické drama (1970)
  • HBO, HBO HD; 20:00 – akční dobrodružné drama Robin Hood - Britské ostrovy nebyly ve 13. století optimálním místem k životu. Už tak chudá země ještě financovala ambiciózní křížové výpravy svého krále Richarda. V řadách jeho vojsk hájil problematickou čest Anglické koruny i bezejmenný lučištník Robin (Russell Crowe). Ten se stane očitým svědkem smrti krále při obléhání francouzského hradu a spolu s několika kumpány se rozhodne na vlastní pěst dostat se po letech trmácení světem co nejrychleji domů, do Anglie. Ocitá se v hrabství Nottingham, které ovládá bezskrupulózní šerif (Matthew Mcfadyen). Málokdo se mu dokáže vzepřít, jednou z výjimek je Lady Marion (Cate Blanchett), která spravuje panství svého tchána (Max von Sydow), zatímco její muž bojuje za krále. Akční dobrodružné drama (2010)
  • MGM, 20:00 – životopisné psychologické drama a krimi Capote - Píše se listopad 1959 a Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), autor Snídaně u Tiffanyho a oblíbená postava americké smetánky, si právě čte jeden článek na poslední straně New York Times. Zpráva pojednává o vraždě čtyřech členů známé farmářské rodiny Clutterových z města Holcomb v Kansasu. Podobné příběhy se v novinách objevují skoro každý den, ale tento Capota neobvykle zaujal. Vidí v něm příležitost, jak obhájit svou dlouhodobou teorii, že skutečný příběh se v rukou zkušeného romanopisce může stát stejně zajímavým jako smyšlený. Americké životopisné psychologické drama a krimi (2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).