Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Všichni dobří rodáci, Půlnoc v Paříži a Pearl Harbor

29. 7. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima family, 20:00 – válečné akční romantické drama Pearl Harbor - Danny a Rafe jsou od dětských let přáteli a oba si zamilovali letadla a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se Rafe, který je starší, přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn. Evelyn a její kamarádky se přicházejí pobavit s vojáky z Rafeovy jednotky. Rafe a Evelyn spolu stráví poslední romantický večer. V závěru Rafe přizná Evelyn, že odchází do války. Americké válečné akční romantické drama (2001)
  • HBO, HBO HD; 20:00 – romantická fantasy komedie Půlnoc v Paříži - Mladý pár Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams), který se má na podzim brát, přijíždí s jejími rodiči do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemyslí si, že toto město bylo ve 20. letech minulého století zlatým věkem. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat a Gil se prochází noční Paříží. Jeho půlnoční zážitky mu odhalí Paříž v jiném světle a ovlivní nejen jeho budoucí život. Žije v iluzi, kterou lidé někdy trpí, a domnívá se, že život ostatních lidí, by byl pro něho daleko lepší. Americko-španělská romantická fantasy komedie (2011)
  • CS Film, 20:00 – komediální drama Všichni dobří rodáci - Režisér Vojtěch Jasný sbíral materiál pro Rodáky od roku 1946. Spolu s Kachyňovou a Procházkovou Nocí nevěsty přinesl pravdivé svědectví o poválečných osudech vesnice, především o dramatickém přelomu padesátých let Je to jeden z nejkrásnějších a myšlenkově nejhlubších filmů v celé historii naší kinematografie. Mnoho let byl pečlivě ukryt v trezoru, ale přesto mezi lidmi koloval na stovkách videokazet. Není to pouhé popisné vyprávění, ale básnické převyprávění dramatických lidských osudů, které se dostaly do konfliktu s mocí, násilím a krutostí. Vojtěch Jasný ve filmu, který mu mimo jiné přinesl cenu za režii z MFF v Cannes 1968, poskytl mimořádnou příležitost plejádě našich hereckých osobností a životní roli nabídl především Radoslavu Brzobohatému. Československé komediální drama (1968)
  • Filmbox HD, 21:00 – komediální drama Pravda o mužích - Mads (Thure Lindhardt) se právě stěhuje do nového domu se svou krásnou přítelkyní Marií (Tuva Novotny), když tu ho náhle přepadnou pochybnosti. Je to opravdu smysl jeho života? Už si doopravdy prožil všechny své sny? Je opravdu šťastný? Mads všechno zahodí, uteče od Marie a propadne zoufalé snaze zažít své největší sny a najít smysl života. Jde o vpravdě nadlidský úkol, do kterého zapojí i své nejbližší přátele Louise a Petera (Signe Egholm a Henning Valin), nová rande, mladší přítelkyni (Rosalinde Mynster), další rozchody, setkání s rodinou své nastávající, noční tahy městem, frustrující hodiny strávené prací na dokonalém scénáři a věčné hledání šťastného života. Truth About Men je dojemná a upřímná černá komedie o mužích, jejich snech, láskách a smyslu života. Dánské komediální drama (2010)
  • TV Joj, 22:35 – mysteriózní krimi drama a thriller Insomnie - Detektivové Will Dormer a Hap Eckhart vyšetřují případ nedovoleného přistání, avšak jsou odvoláni, aby pomohli objasnit brutální vraždu středoškolské studentky, která se stala na Aljašce. Tam se setkají s místní mladou detektivkou Ellie, která podivínského Dormera obdivuje už od dob, kdy chodila na Policejní akademii. Má ještě schovanou školní práci, ve které analyzovala jeho geniální postupy. Vypadá to, že rutinní metody budou k nalezení vraha stačit, ale hlavním podezřelým je chytrý a manipulativní spisovatel Walter Finch, který Dormera deptá a stane se jeho noční můrou. A pak je Hap zastřelen. Americko-kanadské mysteriózní krimi drama a thriller (2002) Zdroj: SMS.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).