Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Zlatí úhoři, Účastníci zájezdu nebo Pod kopyty stád

21. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

 Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1 , 15:30 – poetické drama Zlatí úhoři – Karel Kachyňa, jeden z velkých českých režisérů, vytvořil mnoho mimořádně působivých filmů nejen pro plátna, ale i pro obrazovku. Ve všech jeho dílech se setkáváme s nevšední citovou i obrazovou kulturou, s pochopením pro velká i malá lidská trápení, s laskavým humorem. K vrcholům televizní dramatické tvorby bezesporu patří jeho film Zlatí úhoři, inspirovaný povídkami Oty Pavla, o malém chlapci, který spolu s tatínkem podléhá kouzlu řeky Berounky, ale zároveň také prožívá krutou válečnou realitu. (Československo, 1979)

  • ČT2, 20:00 – western Pod kopyty stád – Pětitisícové stádo hovězího dobytka, určené pro armádu Unie, se po drzé loupeži tehdy stalo kořistí hladovějících jižanských vojáků. V popředí děje stojí dva odvážní a také tvrdohlaví muži. Uhlazený obchodník Alvarez Kelly (William Holden), který využívá občanské války k vydělávání peněz, a neústupný jižanský plukovník Tom Rossiter (Richard Widmark), urputně bojující za téměř už ztracenou věc Konfederace. (Alvarez Kelly, USA, 1966)

  • Prima Cool, 20:00 – fantasy Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka – Edmund a Lucinka, dvě nejmladší z dětí Pevensieových, tráví prázdniny u svých příbuzných společně se svým nesnesitelným bratrancem Eustacem. Často tu vzpomínají na Narnii a na dobrodružství, které tam zažili, když jednoho dne z ničeho nic ožije obraz lodi, který visí v Lucinčině pokoji a oni se skrz něj dostávají zpátky do Narnie. Bohužel i s bratrancem Eustacem. (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, USA, 2010)

KL24

  • ČT1, 20:15 – krimi thriller Rudý kapitán – Příběh z horkého léta roku 1992. Československo se rozpadá a detektiv Krauz vyšetřuje záhadnou smrt kostelníka, v jehož lebce se našel zaražený hřebík. Kdo nechal uniknout přísně tajný policejní spis a kdo se skrývá za přezdívkou Rudý kapitán? (Česko, Slovensko, 2016)

  • Prima, 20:15 – komedie Účastníci zájezdu – Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka cestujících a průvodkyně „Pamela“, blondýna s růžovými brýlemi a výraznými atributy, se rozhodla, že z nich udělá „správnou partu“. Oni se však vidí poprvé v životě… (Česko, 2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).