Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Casablanca, Četníci z Luhačovic a Červená řeka

6. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – detektivní seriál Četníci z Luhačovic: Pytláci (1/12) – série dvanácti historických detektivek z počátků první republiky po rozpadu rakousko-uherské monarchie ve výpravném seriálu České televize.

  • Prima Max, 20:15 – klasický western Červená řeka – Píše se rok 1839. Thomas Dunson (John Wayne) a Groot Nadine (Walter Brennan) se připojili ke karavaně mířící do Kalifornie. V blízkosti Red River se oba oddělí od ostatních, aby si hledali vlastní půdu, kde by založili ranč. O něco později jsou osadníci přepadeni. Masakr přežije jen třináctiletý Matthew Garth. Dunson se chlapce ujímá a vychovává ho jako vlastního. O čtrnáct let později vlastní Dunson obrovská stáda dobytka, ovšem v Texasu ho není možné prodat, tak se společně s Matthewem (Montgomery Clift), devíti tisíci kusy dobytka a několika honáky vydává do Missouri. (Red River, USA, 1948)

  • Jednotka, 20:25 – životopisné drama František z Assisi (1/2 a 2/2) – František je syn zámožného obchodníka, který vede bezstarostný život. Zažije však zjevení, po kterém se rozhodne vzdát se majetku, žít v chudobě a pokoře a kázat o lásce, bratrství a pomoci chudým. Nové zpracování rozdělené do dvou dílů. (Francesco, Itálie, 2014)
Francesco, 2014.
Autor: Polyband

Francesco, 2014.

  • Nova Cinema, 21:25 – komedie Horší než smrt – Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplakávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. Jenže v jedné britské rodině, kde právě zemřela hlava rodiny, se jeden z příbuzných rozhodne, že nebude za pokrytce. (Death at a Funeral, Velká Británie, USA, Německo, Nizozemsko, 2007)

KL24

ČT2, 21:45 – romantické drama Casablanca – Američan Rick Blaine rozjíždí v době Druhé světové války v Casablance noční podnik. Chodí sem každý, kdo potřebuje třeba falešný pas, nebo má chuť si trochu zahazardovat. Jednou do Rickova podniku zavítá bojovník proti fašismu Victor Laszlo (ačkoliv s maďarským jménem, podle scénáře muž českého původu) společně se svou ženou Ilsou. Chtějí sehnat vízum a co nejdříve uprchnout před gestapem do USA. Rick ale v Lazslově ženě poznává svou bývalou přítelkyni… (USA, 1942)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).