Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Deep Purple, Martin a Venuše nebo Manželství po italsku

1. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 20:00 – rodinný Polární expres – Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. (The Polar Express, USA, 2004)

  • Prima Max, 20:00 – komediální drama Manželství po italsku – Mladý úspěšný obchodník Domenico cílevědomě pracuje na své kariéře, a tak mu na vážnou známost nezbývá příliš času. To však neznamená, že by se krásným ženám vyhýbal – právě naopak. Je stálým a velmi oblíbeným hostem místního veřejného domu, kde zálibně zkouší každou novou dívku. Jednoho dne mu padne do oka teprve sedmnáctiletá Filumena s obrovskýma hlubokýma očima, se kterou si navíc může popovídat jako s rovnocenným partnerem. Po několika týdnech Domenico poprosí matku, aby Filumenu přijala do domu jako služebnou. Ta si mladou dívku zanedlouho velmi oblíbí, a proto přivírá oči nad jejím vztahem s Domenikem. Jak léta jdou, Filumena tajně porodí tři děti, o které se jí stará chůva, a doufá, že si ji Domenico jednou vezme. Tomu se ale do sňatku se služebnou ani trochu nechce. (Matrimomio All’Italiana, Itálie, Francie, 1964)

  • Prima, 20:15 – komedie Martin a Venuše – Příběh filmu začíná před deseti lety na vernisáži obrazů, kdy se mladá a nadějná výtvarnice seznámí se svým budoucím partnerem a manželem. Společně založí rodinu, on buduje kariéru, ona se stará o rodinu. Každý dělá pro rodinu maximum, ale zároveň se cítí nedoceněný tím druhým. Události naberou spád s jednou uzavřenou sázkou… (Česko, 2012)

ČT art, 20:20 – Deep Purple – koncert 2013 – V německém Wackenu koncertovali Deep Purple na přelomu července a srpna v rámci největšího evropského festivalu heavymetalové hudby. (2013)

BRAND24

  • ČT2, 21:50 – drama Cesta ven – Příběh mladé romské matky, která bojuje za obyčejný šťastný život. Naráží však na předsudky většinové společnosti, dluhy i překážky ve vlastní rodině, které jí zabraňují obstát v dnešním světě. Českou i mezinárodní kritikou oceněný film Petra Václava. (Česko, 2014)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).