Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Jak vytrhnout velrybě stoličku, Most u Remagenu nebo Ženy v pokušení

25. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:00 – válečný film Most u Remagenu – Začátkem března roku 1945 dostává vojenský velitel města Remagenu příkaz, aby vyhodil do povětří poslední most přes Rýn a zastavil tak postup americké armády. Most však je posledním záchranným bodem pro zhruba 75 000 Němců na druhé straně Rýna. Proto se rozhodne likvidaci oddálit. (The Bridge at Remagen, USA, 1969)

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Král džungle – Před mnoha lety se nad centrální Afrikou zřítilo letadlo. Přežil jediný pasažér – nemluvně George. Uplynulo dvacet let a z George se stal skutečný král džungle. Pak k jeho útulnému bungalovu z palmoví zbloudila výprava s krásnou dívkou… (George of the Jungle, USA, 1997)

  • ČT1, 20:05 – komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku – Nadmíru podnikavý školák Vašek žije jen s maminkou. Ta se ale po večerech více než jemu věnuje své profesi – baletu. Vašek se proto snaží sehnat mamince manžela a sobě tatínka. (Československo, 1977)

BRAND24

  • Nova, 20:20 – komedie Ženy v pokušení – Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. (Česko, 2010)

  • ČT2, 21:40 – drama Mnichov – Nejtragičtější den v olympijských dějinách, masakr izraelských sportovců v roce 1972 v Mnichově, který měla na svědomí palestinská teroristická organizace Černé září, se nesmazatelně vepsal do historie dvacátého století. O událostech, které následovaly, toho ale v učebnicích dějepisu nebo v dobovém tisku mnoho nenajdete. Sérii nájemných vražd proti strůjcům atentátu, které naplánovala a provedla izraelská tajná služba, uvidíte v mistrovsky pojatém thrilleru od režisérské legendy, Stevena Spielberga. (Munich, USA, Kanada, Francie, 2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).