Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Kleopatra, Master and Commander nebo Sunset Blvd.

10. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – historický film Kleopatra (1/2) – Velkofilm s Elizabeth Taylor, která představuje Kleopatru, úchvatnou a lstivou královnu Egypta. Aby si zajistila moc, svádí římské vládce, ale sobě rovného partnera nalézá až v Marcu Antoniovi, kterého ztvárnil Richard Burton. Jejich vášnivý vztah může rozhodnout o osudu největších světových impérií. (Cleopatra, Velká Británie, USA, Švýcarsko, 1963)

  • Nova, 20:20 – fantasy Hněv Titánů – Deset let po tom co hrdinně porazil obrovského Krakena se Perseus, polobůh a Diův syn, snaží vést klidný život jako vesnický rybář a otec desetiletého syna Helia. Mezitím zuří boj o moc mezi bohy a titány. Bohové jsou nebezpečně oslabeni nedostatkem oddanosti lidí. Ztrácejí kontrolu nad uvězněnými titány a jejich hrůzu nahánějícím vůdcem Kronem, otcem dlouho vládnoucích bratrů Dia, Hada a Poseidona. (Wrath of the Titans, USA, 2012)


  • Prima, 21:35 – dobrodružný film Master and Commander: Odvrácená strana světa – Námořní kapitán Jack Aubrey se stává poprvé velitelem lodi, která míří do oceánu, přímo do jedné z námořních bitev proti Napoleonovým lodím. Je to brilantní taktik, statečný bojovník, který je oceňován i za přímý boj muže proti muži. Je také milovník kultivované a vtipné konverzace, je muzikální a hraje na housle. Kapitánovým protějškem je jeho přítel Stephen (Paul Bettany), lékař a vynikající britský špión. Vzrušující dobrodružství na pozadí napoleonských válek. (Master and Commander: The Far Side of the World, USA, 2003)

BRAND24

  • ČT2, 21:50 – drama Sunset Blvd. – Jeden z nejlepších filmů režiséra Billyho Wildera líčí nezvladatelnou touhu bývalé hvězdy němého filmu Normy Desmond po comebacku, která si za tímto účelem najme neúspěšného scénáristu Gillise. Jízlivě přesný portrét specifického filmařského zákulisí získal z jedenácti nominací tři Oscary. (USA, 1950)

  • Nova Cinema, 22:10 – thriller Mrazivá vášeň – Úspěšný psychiatr Isaac Barr se seznámí s přitažlivou ženou Heather Evansovou, jejíž mladší sestru Dianu léčí z depresí. Brzy podlehne jejímu kouzlu a naváže s ní intimní vztah, který ještě zesílí, když pozná jejího násilnického muže Jimmyho. Heather slibuje, že z manželského svazku najde cestu ven. Jednoho večera Jimmyho zabije a Isaac uvěří její teorii o dočasném pominutí smyslů. (Final Analysis, USA, 1992)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).