Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: MS v hokeji Itálie – Česko, Pianista, Američan a Frida

11. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 16:15 – hokejový přenos Itálie – Česko – Přímý přenos zápasu základní skupiny mistrovství světa v hokeji ze stockholmské Globe Areny.
  • Viasat History, 20:00 – dokument Hvězdný muž: Pravda o Juriji Gagarinovi – Dokument líčí pozoruhodný příběh o Juriji Gagarinovi. Přináší dojemné vyprávění o rolnickém synkovi, který se stal prvním člověkem v historii, jenž opustil zemskou atmosféru a vydal se do vesmíru. Pořad vychází z materiálů KGB a dokumentů ruských vesmírných úřadů a přináší řadu rozhovorů s přímými účastníky. Britský dokument (2010).
  • HBO, 20:00 – krimithriller Američan – Jeho práce se nevydařila, a tak se americký zabiják Jack (George Clooney) uchýlí na italský venkov. Zde se spřátelí s místním knězem a nejen to, během čekání na instrukce pro svou další zakázku se také nečekaně zamiluje. Americký film (2010).
  • ČT 2, 20:55 – film Pianista – V srpnu roku 1939 německá vojska Adolfa Hitlera přepadla bez varování Polsko a brzy vtrhla i do Varšavy. Téměř okamžitě jsou uplatněny tvrdé restrikce vůči zdejší židovské komunitě. Život mladého, mimořádně talentovaného a úspěšného pianisty židovského původu Władysława Szpilmana se tak změní k nepoznání. Britsko-polsko-německý film Romana Polanského (2002).
  • Filmbox Plus, 21:00 – film Frida – Strhující životní příběh slavné extravagantní mexické malířky Fridy Kahlo se Salmou Hayek v její asi životní roli. Vznik tohoto filmu si krásná herečka vybojovala i jako jeho producentka a přinesl ji zasloužený úspěch (např. nominaci na Oscara). Americko-kanadské drama (2002).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).