Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Podivuhodný případ Benjamina Buttona a Velký flám

23. 5. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Podivuhodný případ Benjamina Buttona - Benjamin se nenarodil jako úplně normální miminko. Narodil se starý a od té doby mládne. Jeho otec, který se zvláštního miminka lekl, ho odložil na schody jednoho domova pro seniory. Naštěstí se ho ujmula hodná pečovatelka Queenie, která sama zatím děti nemá a vytvoří mu chybějící rodinu. Jednoho dne zde také poprvé uvidí Daisy, která přišla navštívit svojí babičku. Na její modré oči již nikdy nezapomene. Americké drama (2008)

  • TV Barrandov, 20:10 – komedie Velký flám - Britští letci se omylem dostali nad okupovanou Paříž. A každý z nich požádá o pomoc, aby se dostal na určené místo. Francouzská komedie (1966)

  • ČT 2, 21:40 – válečné drama Je třeba zabít Sekala – Strhující příběh o muži, který se stane proti své vůli najatým vrahem. Film byl oceněný deseti Českými lvy. České válečné drama (1998)

UX DAy - tip 2

  • STV 2, 21:55 – romantické drama Bílá vrána – Patnáctiletý Thomas Mollison chce vyrůstat jako každý teenager v jeho věku. Má to ale těžké. Protože je jeho otec voják, rodina se často stěhuje a plachý chlapec se jen těžko sžívá s novým prostředím. Jeho život však ještě více ztrpčuje skutečnost, že jeho starší bratr Charlie je autista. Zatímco rodiče Charlieho dávno přijali, Thomas nikoli. Stydí se za něj a ve skrytu duše ho nenávidí. Pak ale potká Jackii, které Charlieho společnost nevadí. Australsko-britské romantické drama (2008)

  • STV 1, 22:10 – životopisné drama Veřejný nepřítel č. 1: Epilog – Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Francouzsko-kanadské životopisné drama (2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).