Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Pravý rytíř, Diana: Osobní zpověď nebo Vrchní, prchni!

22. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • ČT1, 20:00 – pohádka Pravý rytíř – Udatný rytíř Teodor se vzhlíží ve svém synovi, naplánoval mu celý život a neustále mu říká, co má dělat. Vincent by ale raději četl knihy nebo maloval. Když se vydá do světa najít ztracenou princeznu, Teodor syna doprovází a dohlíží na něj. Při dobrodružném putování ale pochopí, že ne všechno se dá vyřešit mečem. (Česko, 2016)

  • ČT2, 20:00 – dokument Diana: Osobní zpověď – Pohádka skončila. Unikátní film obsahující dosud nezveřejněný rozhovor s princeznou. (Diana: In Her Own Words, Velká Británie, 2017)

  • TV Barrandov, 20:15 – pohádka Obušku, z pytle ven! – Někdo má všechno a jiný nic. Tak už to chodí i v pohádkách. Například v příběhu o chudém muzikantovi se zlatým srdcem, který se rozdělí o poslední kousek chleba, ačkoli mu samotnému kručí v žaludku hlady. Jako odměnu za své dobré srdce dostane kouzelný ubrousek, prostírající na požádání i ty nejvybranější pochoutky. Než si ho však stačí pořádně užít, ukradne mu ho lakomý krčmář, který má všechno, ale chce ještě víc. A protože mu kouzelný ubrousek nestačí, okrade důvěřivého muzikanta i o oslíka, z něhož se sypou dukáty. Jenže nebyla by to pohádka, kdyby se nakonec všechno neobrátilo v dobré. (Československo, 1955)

BRAND24

  • Prima, 20:15 – komedie Vrchní, prchni! – Knihkupec Dalibor Vrána věru nemá lehké žití. Líbí se ženám, a ty se zase líbí jemu, a protože je mužem činu, značnou část jeho poctivě nabytého výdělku polknou alimenty. Svou svízelnou finanční situaci se rozhodne vylepšit způsobem zcela originálním. Využije toho, že si jej lidé v restauracích často pletou s číšníkem, a začne inkasovat. (Československo, 1980)

  • Nova, 20:20 – romantická Popelka – Kupec se po smrti své manželky znovu ožení. Jeho dcera Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše a jejím dvěma dcerám chovat vstřícně. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své žárlivé a kruté rodiny. (Cinderella, USA, 2015)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).