Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Sophiina volba, Surfařka, Říše slunce a Bolero

13. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • STV 2, 20:00 – dokument Zamrzlá planeta – Sedmidílný dokumentární seriál stanic BBC a Discovery, který tvůrci natáčeli v nehostinném prostředí Arktidy a Antarktidy. Divák je seznámen s vlivy a změnami, kterými působí světové klima na polární přírodu, ale i na její neživou složku, jako je utváření a historie ledovců. Britský dokument (2011).
  • Cinemax, 20:00 – film Sophiina volba – Píše se rok 1947 a ctižádostivý mladý autor Stingo přijel do Brooklynu, aby se stal spisovatelem. Pronajal si byt v přízemí a pomalu se začal rozkoukávat v novém domově. Jeho sousedé seshora, Sophie Zawistowski a Nathan Landau, jsou nádherný pár. Sophie je polská katolička, která byla vězněna v koncentračním táboře. Nathan je žid a když Sophie propustili z Osvětimi, zachránil ji před jistou smrtí. Britsko-americký film (1982).
  • HBO, 20:00 – film Surfařka – Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž ji připravil o levou ruku, se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Americké drama (2011).
  • ČT 2, 20:55 – film Říše slunce – Píše se 7. prosinec 1941, den kdy Japonci nečekaně zaútočí na přístav Pearl Harbor. Ve stejné době začnou jejich letadla a loď bombardovat a ostřelovat Šanghaj. Syn anglických diplomatů, jedenáctiletý chlapec Jim Graham, se během nečekaného útoku, plného zmatků, šoků a hrůzy, ztratí svým rodičům. Americký film (1987) režiséra Stevena Spielberga.
  • Film+, 21:10 – film Bolero – Příběh, jenž je inspirován skutečným zločinem, který se udál v 80. letech, převedli tvůrci filmu do současné Prahy. Vytvořili napínavý kriminální film o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků unese z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilní ji. Oběť si své ponížení nechce nechat pro sebe, a proto musí být umlčena. Český film (2004).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).