Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Sweeney Todd, Celebrity, Generál Patton a X-Men 2

15. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – dokument Zázračná planeta: Tyranosauří smečky (1/2) – Nemilosrdná éra dinosaurů skončila před 65 miliony let. Paleontolog Dr. Phil Currie, který je zkoumá, přišel v odlehlém koutu světa na zajímavý objev. Na jediném místě byly nalezeny pozůstatky 68 obrovských tyranosaurů. Vědec přichází s překvapivým vysvětlením. Lovili v děsivě nebezpečných smečkách. Britský dokument.
  • STV 2, 21:20 – komedie Celebrity – Komickou stránku protagonistů s jejich existenciálními pseudoproblémy zachycuje opus Woodyho Allena. Jeho postavy se buď pachtí za popularitou, nebo si užívají jejích nečetných slastí a početných strastí. Ústřední postavou filmu je zneuznaný romanopisec a scenárista Lee, živící se jako úspěšný novinář. Ač jde o typicky allenovskou postavu, svěřil ji tentokráte tvůrce Kennethu Branaghovi, který dokonale napodobil gesta i dikci slavného neurotika. Americká komedie (1998).
  • Nova Cinema, 22:00 – horor Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street – Sweeney Todd byl nespravedlivě odsouzen a celých 15 let strávil ve vězení na druhé straně světa, dokud se mu nepodařilo uniknout. Nyní se vrací a je plně rozhodnutý pomstít svou rodinu i zmařené roky. V Londýně se setká se svou novou společnicí a začne provozovat svou starou živnost – holičství… Americko-britský horor (2007).
  • Prima Cool, 22:25 – válečný film Generál Patton – Film o generálu Georgi S. Pattonovi, slavném tankovém veliteli druhé světové války. Začíná Pattonovou kariérou v severní Africe, jeho vítězstvím nad Rommelem, Sicílií, Itálií, pokračuje tažením Evropou a pádem Třetí říše. Proslulého vojevůdce ovšem neidealizuje, věnuje se i stinným stránkám jeho osobnosti, jakými byly například zvraty v náladách či neposlušnost… Americký válečný film (1970).
  • Prima family, 23:10 – akční sci-fi film X-Men 2 – X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. Americký akční sci-fi film (2003).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).