Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Filmy Vertigo, K-19: Stroj na smrt a Incident

20. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Joj, 20:15 – Tenkrát na východě (film, 2000) - Kde jinde by se mohl skrývat únosce krásné čínské princezny Pei Pei než na Divokém Západě? Padouši se jí zmocnili přímo v pekingském Zakázaném městě a císař bez váhaní posílá do Ameriky obrovské výkupné. Člen císařské tělesné stráže Chon Wang (Jackie Chan) je jen bezvýznamným členem poselstva, ale právě jeho schopnosti se ukáží být pro úspěšné splnění mise nezbytné. Mezi desperáty s rychlými kolty, prostitutkami s velkým srdcem a bizarními komickými figurami si totiž bojové umění dokáže zjednat mnohem větší respekt než vznešené diplomatické vyjednávání.
  • ČT 2, 20:55 – Vertigo (film, 1958) - Soukromý detektiv (James Stewart) dostane za úkol sledovat krásnou blondýnku Madeleine (Kim Novak), která projevuje sebevražedné sklony. Odhalení zrádného komplotu – nenaplněná osudová láska – životní tragédie. Další z klasických filmů Alfréda Hitchcocka.
  • Nova, 22:00 – Fotr je lotr (film, 2000) - Greg Focker je až po uši zamilován do Pamely a tak když přijde svatební oznámení od dívčiny mladší sestry, je připraven poznat celou rodinu své vyvolené a požádat rodiče o ruku. Zdánlivě banální situace, kdy se obě strany snaží za každou cenu vytvořit o sobě ten nejlepší dojem. Otec Bynres, někdejší agent CIA, od přírody nedůvěřivý a podezíravý, má ovšem mnohem lepší výchozí pozici. Je na domácí půdě a zásadně mu pro jeho prvorozenou nikdo není dost dobrý.
  • Prima Cool, 23:00 – Incident (film, 1967) - Larry Pearce natočil černobílý syrový příběh dvou grázlíků, kteří zablokují dveře vagonu nočního newyorkského metra a terorizují jednotlivé cestující, mladší, starší, bílé, černé, páry i jednotlivce, muže i ženy. Ukazuje se zde odcizená společnost jednotlivců, fragmentovaná, neschopná, bojící se nebo neochotná spojit se proti násilí a jednotlivě snadno ovládnutelná. Každý doufá, že právě jemu se nestane nic a postupně se dostávají do situace, kdy jsou ochotni přijmout větší a větší míru ponížení.
  • Prima family, 23:10 – K-19: Stroj na smrt (film, 2002) - Dramatický příběh na motivy skutečných událostí. Rok 1961, Severní atlantik. První sovětská jaderná ponorka s označením K-19 se vydala na svojí první ostrou plavbu. Ještě před vypuštěním na otevřené moře si kvůli sérii nešťastných nehod vysloužila přezdívku výrobce vdov. Už zanedlouho po vyplutí tato přezdívka získá další opodstatnění, protože vedená dvěma veliteli-rivaly, se ponorka opět dostane do velkých problémů. V lepším případě jen rozšíří dlouhou sérii velkých neštěstí 20. století, v tom horším se může stát příčinou nukleární exploze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).