Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Dabing Street, Soukromá válka pana Wilsona nebo Potíže s Arizonou

8. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Mikuláš Křepelka, ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 20:00 – komediální drama Soukromá válka pana Wilsona – Pád sovětského impéria měl prý na svědomí jediný člověk – Charlie Wilson. Děvkař, alkoholik, příležitostný uživatel drog a kongresman, kterému se „podařilo“ vyhnat Rudou armádu z Afghánistánu a tím odstartovat krach komunistické říše. Stačilo jen dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně… (Charlie Wilson’s War, USA, 2007)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Potíže s Arizonou – Několikrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. (Raising Arizona, USA, 1987)

UX DAy - tip 2

  • JOJ Family, 20:20 – krimi Smrt si vybírá – Na své pravidelné trase je zastřelen řidič poštovního vozu. Vyšetřovatelé vyloučili původní podezření na loupežné přepadení, protože řidič nepřevážel žádnou větší částku peněz. Ani výslech dalšího řidiče poštovního vozu Jana Marka nepřináší žádný výsledek. Okolnosti začínají být čím dál více podezřelejší. Marek neváhá a rozhodne se, že vraha vypátrá na vlastní pěst… (Československo, 1972)

  • Jednotka, 20:30 – komedie Kohút na víne – Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z jedné nešťastné aféry do druhé a ani pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost udělat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný než jeho bývalá přítelkyně a životní láska Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena, která je – údajně – jeho dcerou. (Kohout na víně, Kokowääh, Německo, 2011)

  • ČT1, 21:05 – komedie Dabing Street: Jiří Arch (1) – Píše se rok 2001. V dabingovém studiu Zero nečekaně umírá kmenový režisér a majitel Jiří Arch, a to přímo během dabovací frekvence. Studio po svém muži zdědí zneuznaná herečka Eva a chce ho přetvořit v úspěšný a respektovaný podnik, čímž si hodlá také sama tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel i Karel, kteří ji tajně milují, jí v tom nezištně pomáhají. Proto aby dostala bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se přijmout syna bankovního ředitele Davida a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu. (Česko, 2018)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).