Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Dvanáct opic, Ohňostroj marnosti nebo Nevera po slovensky

9. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Ohňostroj marnosti – finančník Sherman McCoy si myslí, že je všemocný. Když ale jeho milenka Maria přejede mladého černocha, vloží se do toho věčně opilý novinář Peter Fallow a případ nabere jiné obrátky…

  • Nova, 20:20 – drama Neznámý – doktor Martin Harris se probere z kómatu a zjistí, že ho vlastní žena nepoznává a jeho identitu si přivlastnil úplně cizí muž. Státní orgány mu nevěří anebo ho ignorují, a navíc ho pronásledují tajemní zabijáci. S pomocí nečekaného spojence Giny se vrhne střemhlav do smrtelné záhady, která prověří, kam až je ochoten zajít, aby odhalil pravdu…

  • Prima Max, 22:00 – komedie Něco jako komedie – dospívající Craig se nechá dobrovolně zavřít do psychiatrické léčebny. Potřebuje si od všeho trochu odpočinout. Místo toho zde ale potká svérázného Bobbyho, se kterým se spřátelí, a novou lásku.

BRAND24

  • ČT2, 22:10 – sci-fi Dvanáct opic – pochmurná sci-fi Dvanáct opic (1995) je inspirována krátkým filmem Rampa (1962), který jeho francouzský režisér Chris Marker natočil jako montáž černobílých fotografií. Americký tvůrce Terry Gilliam (nar. 1940) se proslavil především jako člen humoristické skupiny Monty Python’s Flying Circus. Po jejich rozpadu se osamostatnil a jako režisér se s rozdílnými výsledky snažil uplatnit v rámci hollywoodského systému (Brazil, Král Rybář, Kletba bratří Grimmů). Největšího komerčního ohlasu dosáhl právě filmem Dvanáct opic, jehož hrdina James Cole (Bruce Willis) je vyslán do minulosti, aby vypátral titulní skupinu ekologických radikálů, kteří jsou zřejmě odpovědní za rozpoutání epidemie, jež vyhladila většinu populace.

  • ČT art, 23:50 – seriál Nevera po slovensky – život lesních dělníků je sice možná zdravý, ale vlastně trochu nudný. Všude samí chlapi nebo stromy. Není tedy divu, že příjezd sezónních lesních dělnic se pro naše hrdiny stane vítaným rozptýlením. Letos se však nehodlají jenom dívat. Budou mít sice velké potíže vysvětlit svým starostlivým ženám, proč musejí do lesa i v noci, ale jednou se dali na vojnu, tak musejí něco překonat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).