Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Fenomén, Mr. Johnson nebo Romeo a Julie

15. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – sci-fi Fenomén – Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k němu. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí, a když se pak vrátil mezi své přátele, byl zcela jiným člověkem. (Phenomenon, USA, 1996)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Fotr na inzerát – Dospívající Marius vyrůstá bez otce, ale zoufale touží ho poznat. Jeho matka proto osloví muže, kterého náhodou potká, aby mu otce zahrál… (Monsieur Papa, Francie, 2011)

MMF24

  • ČT art, 20:20 – Romeo a Julie – Mariinský balet – Na baletu začal Sergej Prokofjev pracovat po návratu do vlasti v roce 1935 na objednávku Kirovova divadla v tehdejším Leningradu. Vedení divadla se ale zaleklo odporu činitelů sovětské komunistické strany a dílo odmítlo. Smlouvu pak uzavřela Moskva. V průběhu zkoušek ale vedení baletu Velkého divadla prohlásilo Prokofjevovu hudbu za netaneční a smlouvu zrušilo. A tak měl balet překvapivě premiéru v Brně… (2013)
Romeo a Julie - Mariinský balet.
Autor: ČT

Romeo a Julie – Mariinský balet.

  • JOJ Family, 20:20 – krimi Motiv pro vraždu – Povídkový film zachycující tři různé tváře zločinu. V povídce „Víkend“ chce neurvalý Karas zabít ženu, kterou před časem znásilnil, ale omylem zabije jinou. V „Rukojmích“ terorizuje narkoman Čaban nemocniční operační tým, ale rozvážní lékaři složitou situaci zvládnou. V „Kapsáři“ se chce zloděj Benda hned po propuštění vrátit k řemeslu, ale jeho pokus končí tragicky. (Československo, 1974)

  • Nova Cinema, 22:25 – komedie Mr. Johnson – Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho kauci se obrátí nejprve na matku a nakonec na kamarádku Lucii. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona. (The Wrong Mr. Johnson, Česko, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).