Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Motýl na rameni, Iluzionista a seriál Nikita

20. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Iluzionista – Nadaný iluzionista Eisenheim ohromuje vídeňské publikum. Jeho kouzla jsou dosud nevídaná a on s nimi slaví obrovské úspěchy. O jeho výjimečnosti se dozvídá také princ Crown Leopold. Krutý následník trůnu se rozhodne navštívit Eisenheimovo vystoupení se svou krásnou snoubenkou Sophií. Ta si brzy uvědomuje, že zná mága z dětství. Téměř zapomenutý vztah znovu ožívá a tajní milenci se rozhodnou spolu uprchnout. Americko-české drama (2006)

  • CS Film, 20:00 – komedie a drama Růžové sny – Poetický obraz lásky vesnického pošťáka Jakuba a mladičké cikánky Jolanky. Jsou to hrdinové, kteří vstupují do života s omyly a kotrmelci, s humorem a poezií jejich mládí. Jakub kromě listů a telegramů přináší lidem kolem sebe i radost. Je hravý a Jolanka cílevědomější. Je nespokojená, chtěla by změnit svůj život. Jakub si umí vymýšlet a dokáže přesvědčit, že všechny touhy a sny jsou splnitelné. Jakub a Jolanka se k sobě přibližují i vzdalují navzájem, nacházejí se, aby se opět jeden druhému ztratili. Československá komedie a drama (1976)
  • ČT 2, 21:50 – mysteriózní drama Motýl na rameni – Kapitán Roland má před další plavbou týden volna v Barceloně. Přijede za ním žena a udělají si týden dovolené. Ubytuje se v hotelu, na který je zvyklý. Ve chvíli, kdy vchází do svého pokoje, uslyší odvedle podivné zvuky. Zdá se mu, že někdo potřebuje pomoc, a tak otevře dveře vedlejšího pokoje. Na posteli leží mrtvola, a po ráně do hlavy se Roland probudí až v jakémsi zašlém obskurním sanatoriu, kde je jen jeden bláznivý pacient. Roland je zatažen do podivné hry, které vůbec nerozumí, v níž se zabíjejí lidi, a všem jde jen o jakýsi kufřík. Francouzské mysteriózní drama (1978)

BRAND24

  • Fanda, 22:00 – akční seriál Nikita – Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence a ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení. Americký akční seriál (2010)

  • STV 2, 22:00 – drama Caesar musí zemřít – V římské věznici Rebibbia předstupuje před publikum skupina vězňů, aby zde odehrála klasickou tragédii Williama Shakespeara Julius Caesar. Aplaus publika zní jako otevírání brány, ale tito herci se po stažení opony musí vrátit do svých cel odpykat své mimořádné tresty. Bratři Tavianiové, matadoři světové kinematografie (Padrepadrone, Nocsvatého Vavřince), strávili šest měsíců v jedné z nejtvrdších italských věznic, aby zaznamenali, jak se několik mužů pokouší proniknout do zdánlivě vzdálených rolí a skrze ně alespoň částečně překročit stín věznice. Italské drama (2012)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).