Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Muž, který chtěl být králem, Šéf na grilu a Šedá zóna

21. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 20:00 – ČEZ Basketball Nymburk – BK Prostějov - Přímý přenos utkání Mattoni NBL
  • ČT 2, 20:50 – film Muž, který chtěl být králem - Indie jim byla příliš malá. A vidina bohatství tam v dáli příliš lákavá. Danny Dravot (Sean Connery) a Peachy Carnehan (Michael Caine) jsou dobrodruzi, kteří se rozhodli pašováním a prodejem zbraní v Indii zbohatnout. Jejich cíl je však daleko vyšší, proto se vydají na cestu do legendárního království Kafiristan známého svým bohatstvím, aby se stali jeho králi. Dobrodružné drama (Velká Británie, USA; 1975)
  • Prima family, 21:20 – Šéf na grilu - Nečekejte, až vás začne připalovat sluníčko, a vytáhněte grily ze skrýší. Sezona kouřem provoněných dobrot je tu! A s ní se vrací i „šéf grilu“ Zdeněk Pohlreich. Osobně vám s grilovacím nářadím v ruce opět předvede další kouzla, tipy a triky a provede vás i výběrem surovin a masa. Těšit se můžete na řadu zajímavých receptů, které Zdeněk okoření svým osobitým humorem a opepří řadou hlášek.
  • Filmbox, 22:45 – film Jméno růže - V dnes již legendárním snímku z roku 1986 natočeném podle neméně proslulého románu Umberta Eca se ocitáme na opatství benediktinů, kde došlo k záhadnému úmrtí. Píše se rok 1327 a mniši jsou přesvědčeni o tom, že se blíží apokalypsa. Opatství právě hostí koncil, který se zabývá otázkou přesvědčení františkánů, kteří tvrdí, že by se církev měla zbavit svého majetku. Mysteriózni historické krimi drama (Německo, Francie, Itálie; 1986)
  • Film+, 23:00 – film Šedá zóna - Když velitelé koncentračního tábora Osvětim sestavili speciální komando z židovských vězňů, slíbili jeho členům několik měsíců života navíc za spolupráci při bestiálním vyhlazování ostatních Židů. Členům komanda se podařilo zorganizovat ozbrojenou vzpouru, jedinou, ke které v tomto vyhlazovacím táboře došlo. Na samém jejím začátku objevila skupina čtrnáctiletou dívku, která zázrakem přežila hromadnou popravu v plynové komoře. A tak záchrana jediného lidského života ohrozila akci, která mohla zachránit tisíce jiných. Válečné drama (USA, 2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).