Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Rain Man, Vysoké podpatky, Konec sázek a Jackie Brown

14. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – film Rain Man - Charlie Babbitt (Cruise) právě zjistil, že má autistického bratra Raymonda (Hoffman) a čeká ho fantastická jízda jeho života. Nebo okružní výlet? Všechno začne ve chvíli, kdy Raymond odmítne letět letadlem a tak nezbývá než jet autem. Poprvé totiž horkokrevného Charlieho přivede na pokraj jeho trpělivosti, a pak ho kompletně vtáhne do svého egocentrického světa. Nesentimentální cesta však pro oba bratry Babbittovy znamená víc, než jen překonání vzdálenosti mezi dvěma místy. Jde o sblížení dvou nesmírně odlišných lidí v „hluboce dojímavém a silném filmu“. Drama (USA, 1988)
  • Cinemax, 20:00 – film Konec sázek - Betty a Victor jsou párek velmi chytrých tuláků, kteří to spolu táhnou už hezkou řadu let. Specializují se na dobře naplánované drobné podvody, jednoduše řečeno vychytralými švindly obírají obyčejné lidi o nemalé sumy peněz, aniž by se dostali do příliš velkých potíží. Jednoho dne však mnohem mladší Betty přizná, že tajně plánovala něco většího. Hodlá svést pohledného mladého manažera jménem Maurice (který se chystá vytunelovat mezinárodní organizaci) a potom ho společně s Victorem pěkně oškubat. Dobrodružná komedie (Francie, Švýcarsko; 1997)
  • Filmbox HD, 21:00 – film Jackie Brown - Adpaptace románu Rum Punch klasika soudobé drsné školy a bestsellerového spisovatele Elmora Leonarda. Jackie Brownová je černá letuška, která si přivydělává pašováním špinavých peněz drogového dealera a obchodníka. Je chycena dvěma policejními agenty, kteří jí však slíbí shovívavost, pokud pomůže svého šéfa dopadnout a usvědčit. Jackie, která je na svobodě jen díky kauci svého milence, zosnuje plán, jak najednou získat milionový balík, zbavit se policistů i nepohodlného šéfa, jehož nejčastější replikou je věta „řekneš slovo a seš mrtvá“. Jenže takový plán má spoustu rizik. Krimi thriller (USA, 1997)
  • ČT 2, 21:50 – film Vysoké podpatky - Mezi slavnou zpěvačkou Becky del Páramo a její dcerou Rebeccou panuje dlouholeté napětí. Rebecca trpí matčinou popularitou a k její nejistotě a méněcennosti přispívá i to, že populární a zaneprázdněná matka se o ni starala a zajímala jen sporadicky. Když se Becky po patnácti letech vrací do vlasti, její dospělá dcera je odhodlána se s problematickým vztahem vypořádat. Mezi ženami však záhy propukne nový konflikt kvůli Manuelovi – bývalému milenci matky a současnému manželovi dcery. Propletené rodinné vztahy brzy fatálně naruší vražda. Drama (Španělsko, Francie; 1991)
  • ČT 4, ČT 4 HD; 22:00 – MS v hokeji 2012 Finsko a Švédsko - Studio MS vysílá v přímém přenosu utkání Itálie – Rusko

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).