Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Soumrak dne, Kluk na kole a Hra o jablko

16. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 20:20 – komedie Sněženky a machři - Studenty gymnázia na lyžařském kurzu příliš netěší, že vedoucím zájezdu je přísný profesor Karda, ale jsou rozhodnuti nedat si zkazit příjemný pobyt na horách. Když profesor na den a noc odjede, koná se tajný mejdan, který neskončí zcela nevinně. Československá komedie (1982)
  • ČT 2, 21:50 – romantické drama Soumrak dne - Celý svůj život zasvětil svému povolání. V něm, v jistotě a bezpečnosti tradice, nacházel smysl své existence. Svou malou armádu služebných dokázal ovládat stejně mistrně, jako své pocity a svou tvář. Vždy dokonalý, perfektní, bezchybný majordomus pan Stevens, nejtypičtější představitel typicky anglického fenoménu loajality a služebnosti, dokonale zvládnuté profese, které padá za oběť soukromí i individualita. A přece i v jeho životě nastaly chvíle, kdy se tento neměnný řád zdál být ohrožen. Britsko-americké romantické drama (1993)
  • Nova Cinema, 21:55 – komedie Hra o jablko - V jedné pražské porodnici nastupuje nová zdravotní sestra, mladá a ztřeštěná Anna Šímová, která neustále vyvolává chaos a z každé maličkosti dělá problém. Život znepříjemňuje zejména mladému asistentovi dr. Johnovi, který se o ni začne zajímat. Přestože má milenku Martu, manželku svého kolegy, nebránil by se dalšímu nezávaznému flirtu, a tak využije náhody a pozve Annu na skleničku. Ta se poněkud protáhne a vztah, který mezi nimi vzniká, bere dívka mnohem vážněji než citově okoralý, sobecký a zbabělý doktor. Československá komedie (1976)
  • STV 2, 22:05 – drama Kluk na kole - Dvanáctiletého Cyrila umístil jeho otec „dočasně“, než vyřeší své problémy, do dětského domova. Ve skutečnosti ale slabošský a nevyzrálý Guy nemá dost odvahy, aby jednou pro vždy řekl svému synovi „nechci tě, nestačím na to“. I když se Cyril nevzdává představy na návrat k otci, netrvá dlouho a otevře se před ním nová šance na život mimo brány dětského domova. Belgicko-francouzské drama (2011)
  • Prima, 22:50 – romantické drama Základ rodiny - Věčně podrážděnou a až příliš konzervativní topmanažerku čeká první návštěva rodiny jejího přítele. Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. Americké romantické drama (2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).