Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Údolí včel, Machete a Jackie Brown

9. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
9. 1. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 21:00 – Údolí včel - Historický příběh Františka Vláčila se odehrává v drsných reáliích druhé poloviny 13. století. Zobrazuje svár mezi vnucenou příslušností k asketickému křižáckému řádu a touhou po svobodném životě. Fanatický rytíř Armin von Heide (Jan Kačer) pronásleduje svého přítele Ondřeje (Petr Čepek), potomka českého zemanského rodu, jenž uprchl a vrací se zpátky na rodnou tvrz. Rytíř je rozhodnut jej potrestat za provinění proti regulím řádu a během Ondřejovy svatební noci vnikne do ložnice jeho nevěsty.
  • Cinemax, 20:00 – Bez názvu - Režisér Jonathan Parker natočil zábavnou satirickou komedii, ve které hraje hlavní roli umění a podivný milostný trojúhelník. Medaleine je krásná mladá žena, která vede v New Yorku luxusní uměleckou galerii. Je hrdá na pokrokovou výstavu, která jistě zahýbá uměleckým světem na východním pobřeží, ovšem galerii ve skutečnosti drží při životě dílo jejího přítele, jež skupuje firemní klientela. Madeleine si potrpí na kreativní typy mužů, a když jí její partner představí svého bratra, avantgardního hudebního skladatele, který komponuje za pomoci zvuků rozbíjejícího se skla a železných předmětů, nastanou všem třem těžké časy.
  • Filmbox HD, 21:00 – Jackie Brown - Adpaptace románu Rum Punch a bestsellerového spisovatele Elmora Leonarda. Jackie Brownová je černá letuška, která si přivydělává pašováním špinavých peněz drogového dealera a obchodníka. Je chycena dvěma policejními agenty, kteří ji však slíbí shovívavost, pokud pomůže svého šéfa dopadnout a usvědčit. Jackie, která je na svobodě jen díky kauci svého milence, zosnuje plán, jak najednou získat milionový balík.
  • Joj, 23:30 – Resident Evil - Tajemná společnost Umbrella Corporation, zabývající se genetickým výzkumem, provádí ve svých rozsáhlých podzemních laboratořích velice nebezpečné pokusy. V jednu chvíli uniká smrtící virus a centrální počítač laboratoře – Red Queen – uzavírá neprodyšně celou zasaženou oblast podzemního labyrintu a nechává zaměstnance, zasažené virem, uvnitř celého pekla. Elitní komando v čele s Alicí (Milla Jovovich) a Rain (Michelle Rodriguez) dostává úkol, který je otázkou života a smrti – izolovat virus, který ohrožuje celé lidstvo, a zjistit jeho příčinu.
  • HBO, HBO HD; 0:40 – Machete - Vypadal jako docela obyčejný dělník z ulice a byl ideálním kandidátem k tomu, aby na něj hodili vraždu. Ale ukázalo se, že je to Machete (Danny Trejo), legendární bývalý elitní agent, kterého se nevyplatí naštvat. Poté, co ho vyhlášený mexický drogový magnát Torrez (Steven Seagal) nechal v pustině polomrtvého, se mu podaří přežít a uprchne do Texasu, kde touží zmizet a uniknout své minulosti. Narazí tu ale na hustou síť korupce a podvodů, na jejímž konci se nachází zastřelený senátor (Robert de Niro) a Machete coby člověk, obviněný z jeho vraždy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).