Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Zamilovaný špion, Gran Torino nebo Císař

2. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – mysteriózní drama Život po životě – Příběh tří lidí, které nějakým způsobem postihla smrt. George (Matt Damon) je americký dělník, který má zvláštní napojení na posmrtný život. Na druhé straně světa prožije francouzská novinářka Marie (Cécile De France) okamžik, kdy se ocitne blízko smrti, což naprosto otřese jejím vnímáním reality. A když londýnský školák Marcus ztratí nejbližšího člověka, potřebuje nutně odpovědi na otázky, které s odchodem milované osoby vyvstávají. Každý je na cestě za hledáním pravdy… (Hereafter, USA, 2010)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Mistrovský plán – Josh Kovacs (Ben Stiller) je manažerem jednoho z nejluxusnějších rezidenčních hotelů v New Yorku. V jeho nejvyšším patře má byt burzovní titán Arthur Shaw (Alan Alda). Ve chvíli, kdy se provalí, že defraudoval peníze svých klientů, změní se jeho byt na luxusní domácí vězení, kde na něj dnem i nocí dohlížejí agenti FBI. Pro Joshe je to jedna z nejhorších zpráv v životě. I on, spolu s ostatními pracovníky hotelu, patřil ke Shawovým klientům… (Tower Heist, USA, 2011)

  • ČT2, 21:50 – válečné drama Císař – „Emperor“ je příběh lásky a porozumění odehrávající se na pozadí poválečné krize po kapitulaci Japonska na konci druhé světové války. Ve štábu generála Douglase MacArthura (Tommy Lee Jones), který se jako nejvyšší velitel vojenských sil stal de facto vládcem Japonska, je vedoucí japonský specialista generál Bonner Fellers (Matthew Fox) nucen učinit historicky důležité rozhodnutí: „Měl by být císař Hirohito souzen a oběšen jako válečný zločinec?“ (Emperor, USA, Japonsko, 2012)

ebf - partner 1

  • Prima Max, 22:20 – thriller Zamilovaný špion – Důstojník ruské FSB, nástupce KGB, se zamiluje do Američanky, která pracuje v ruské bance. Špionáž v několika zemích, vysoké finance a romantika. (Möbius, Francie, 2013)

  • Nova Cinema, 22:30 – drama Gran Torino – Příběh neústupného válečného veterána Walta Kowalského (Clint Eastwood), který si s přibývajícím věkem uvědomuje, že na nový svět už nestačí. Musí se konfrontovat jak se sousedy rozličného etnického původu, tak se svými hluboce zakořeněnými předsudky. Všechny staré sousedy postupně nahradili imigranti, kterými Walt ze srdce pohrdá. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu – nablýskaný sporťák Gran Torino. (USA, Německo, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).