Hlavní navigace

Televizní tipy na Silvestra: Pějme píseň dohola a Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

31. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 8:30 – MS v hokeji do 20 let: Česko – Švýcarsko – Přímý přenos utkání mistrovství světa v hokeji do 20 let 2013 z Ruska
  • Nova, 11:00 – pohádka Třetí princ – Královští sourozenci – dvojčata – se vydají na dobrodružnou cestu za vysvobozením staršího bratra ze zakletí a za krásnou tajemnou princeznou. Česká pohádka (1982).
  • ČT 1, 16:30 – pohádka Lotrando a Zubejda – Pohádka plná radosti, lásky i chytrého humoru, ve které najde své štěstí příliš slušný lupič Lotrando až v daleké Solimánii. Tamní „nemocnou“ princeznu neokouzlí jen jeho svěží pohled na svět, ale i chleba s tvarohem. Na motivy pohádek Karla Čapka napsal Zdeněk Svěrák. Česká pohádka (1996).
  • CS Film, 22:00 – česká komedie Pějme píseň dohola – Tato komedie, jen zdánlivě určená dětem, vynalézavě líčí dospívání jednoho ostýchavého, ale přitom zvídavého mládence na někdejších pionýrských táborech. Režisér Ondřej Trojan si vypomohl jemně lyrickou či naivistickou atmosférou, do níž zapouští zřetelné nahořklé podtexty. Pod mírně lechtivou zápletkou na téma, že sbírat milostné zkušenosti lze kdykoli, kdekoli a na jakýchkoli místech, se skrývá výpověď o generaci, která dorůstala na sklonku bývalého režimu. Česká komedie (1990).
  • ČT 2, 22:40 – inscenovaný odposlech Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? – Petr Čtvrtníček napsal hru „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“ na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV (2005).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).