Hlavní navigace

Televizní tipy na silvestrovskou neděli: maratón „četníků“, Funny Girl nebo Velká plavba s Waldemarem

31. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Kino Barrandov, 13:50 – sci-fi komedie Dva nosáči a video – Tommy (Thomas Gottschalk) a Mike (Mike Krüger) jsou nejlepší kamarádi. Tommy už léta píše svůj první román a mezitím pracuje jako „holka pro všechno“ u blízké benzínky. Mike tráví čas za rýsovacím prknem a vymýšlí svůj velký vynález. A světe div se! Zatímco Tommy napsal sotva předmluvu, Mike vymyslel přístroj, kterým se snadno může dostat do filmového světa. Stačí jen zasunout videokazetu do přehrávače a… (Die Einsteiger, Německo, 1985)

  • Kino Barrandov, 16:05 – komedie Četník ze Saint Tropez (a navazují další díly…) – Nezapomenutelný Louis De Funes v nezapomenutelné četnické sérii. Energický, ale poněkud chaotický strážce zákona přichází ze zapomenuté vesnice v horách přímo na francouzskou Riviéru, aby tu zjednal pořádek. Legendárního „četníka“ si můžete užít i ve volných pokračováních, která jsou vysílána v podobě filmového maratónu. (Le gendarme de Saint-Tropez, Francie, Itálie, 1964)

ebf - partner 1

  • ČT1, 18:30 – mikrokomedie Bohouš – Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn… (Československo, 1968)

  • ČT1, 20:30 – Velká plavba s Waldemarem – Velký zábavný pořad k nedožitému jubileu 85 let jednoho z nejoblíbenějších českých zpěváků a herců Waldemara Matušky. Galashow plnou exkluzivních hudebních čísel a výjimečných hostů provází Martin Dejdar. (2017)
Velká plavba s Waldemarem, 2017.
Autor: Marek Dienstl

Velká plavba s Waldemarem, 2017.

  • ČT2, 21:35 – muzikál Funny Girl – Budoucí divadelní hvězda Fanny Briceová (B. Streisand) začíná jako sborová tanečnice v malém divadle, kde ji majitel málem vyhodí jako neschopnou. Ve skutečnosti je Fanny jen hodně svéhlavá a její hlavní předností není tanec, nýbrž zpěv a schopnost dělat si ze sebe legraci. Po úspěchu s komickým výstupem na kolečkových bruslích se jí splní největší životní sen: dostane angažmá ve vyhlášeném muzikálovém divadle Follies. (USA, 1968)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).