Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: biatlon, Moonraker a Rivalové

19. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

ČT sport, 12:40 – biatlon: SP 2015/16, Rusko – Přímý přenos stíhacího závodu žen na 10 km z ruského Chanty-Mansijsku. 


Autor: ČT

Jednotka, 14:10 – psychologické drama Signum laudis – Ústřední postavou filmu z 1. světové války je bývalý překupník koní, který převezme velení po padlých důstojnících na ruské frontě. Následně sice obdrží z rukou generála vyznamenání, ale v okamžiku, kdy statek, na kterém se nachází, obklíčí němečtí vojáci a štáb se rozhodne vzdát, musí se bývalého překupníka koní, nyní fanatického držitele vyznamenání Signum laudis, zbavit… (Československo, 1980)

ČT 2, 20:00 – klasická bondovka Moonraker – Raketoplán Moonraker unesou při letecké přepravě přímo ze vzduchu. James Bond se při pátrání dostává do Draxova průmyslového závodu a tady zjišťuje, že Hugo Drax vyvinul nervový plyn, který by dokázal vyhubit veškeré lidstvo. Fanatický průmyslník totiž sní o orbitálním městě obývaném nadlidmi… (Moonraker, Velká Británie, Francie, 1979)

Nova, 20:20 – životopisné drama Rivalové – Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové: James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič, Niki Lauda je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. (Rush, resp. Rush – Alles für den Sieg, Velká Británie, Německo, 2013)

BRAND24

Prima, 22:00 – historický film Centurion – Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium dosáhlo za vlády císaře Traiana svého největšího územního rozsahu. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým kmenem Piktů. Quintus, který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou legií na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa. (Centurion, Velká Británie, USA, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).