Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: biatlon, Útěk ze Sibiře nebo Žiješ jenom dvakrát

18. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
Pokud se chystáte strávit dnešní dne před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 12:40 – biatlon: SP 2016/17 Norsko – Světový pohár v biatlonu 2016/2017, přímý přenos stíhacího závodu žen na 10 km z norského Osla.

  • ČT2, 14:00 – dobrodružný film Železná maska – D'Artagnan, slavný kapitán mušketýrů, dál vyhrává slavné bitvy, svádí krásné ženy a uniká svatebním osidlům. Jeho život je sice trochu nebezpečný, ale celkem vzato bezstarostný. Zrovna když ale začínají jeho milostné pletky s paní de Chaulmes, kardinál Mazarin ho pověří úkolem přivézt vězně z ostrova Svaté Markéty. Nikdo nesmí znát původ a tvář mladého muže, který je zřejmě nebezpečím číslo jedna pro celou Francii. Ale d'Artagnan přijíždí pozdě, vězňovi se právě podařilo z ostrova uprchnout. Začíná příběh plný intrik, lásky a obnažených mečů, začíná odkrývání tajemství muže se železnou maskou, na kterém se podílejí věčně mladý Jean Marais, krásná Sylva Koscinaová a rozverný Jean Rochefort. (Le Masque de fer, Francie, Itálie, 1962)

  • ČT 2, 20:00 – bondovka Žiješ jenom dvakrát – James Bond se tajně vydává do Japonska, protože Zemi hrozí 3. světová válka. Z oběžné dráhy kolem planety totiž zmizela americká družice i s posádkou a stejný osud potká i kosmonauty ze Sovětského svazu. Ohrožuje to křehké vztahy mezi supervelmocemi. Agentu 007 nezbývá, než rozkrýt tajemství obří sopky… (You Only Live Twice, Velká Británie, 1967)

BRAND24

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Útěk ze Sibiře – Drama, založené na skutečné události z roku 1940, popisuje útěk mezinárodní skupinky vězňů z ruského gulagu. Uprchlíci se vymaní ze sevření nelítostné sibiřské zimy, projdou oblastí jezera Bajkal a překročí Transsibiřskou magistrálu. Před sebou však mají ještě mnohem krutější zkoušky lidské odolnosti a vůle – poušť Gobi, Himaláje a Tibet. (The Way Back, USA, Spojené arabské emiráty, 2010, podle knihy Sławomira Rawicze; hrají: Jim Sturgess, Colin Farrell)

  • Nova, 20:15 – akční film Princ z Persie: Písky času – Epické dobrodružství, zasazené do tajuplné Persie. Líný princ i přes váhání spojí síly se záhadnou princeznou a spolu bojují proti temným silám, aby ochránili starověkou dýku, která může osvobodit Sands of Time – dar od bohů, který může vrátit čas a umožnit jejímu vlastníkovi vládnout světu. (Princ of Persia: The Sands of Time, USA, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).